Saffransbak och julpyntning

Hej svejs!
Dåså har man landat efter en dags stressigt jobbande och en supergod middag, helstekt (eller halv då vi delade den i något mindre bitar!) fläskfilé med rösti, bea sås, pepparsås och god sallad till.

F och Melvin har precis hämtat ner jullådan från förrådet och jag har köpt hem saffran, Kesella och jäst. Vi tänkte att vi skulle få ihop något slags lussebak ikväll, det lutar åt att det blir
dessa smarriga från Arla, fast dessa skulle också vara roliga att prova, mumsigt med vit choklad, dock är jag lite tvek till pinjenötterna....

Återkommer med bilder lite senare.



Okej bara ett sista...

Ja jag vet, jag borde sova för länge sen... men jag vill bara visa hur gosigt Melvin har det med sin Fatboy puff varje morgon, den var värd varenda krona! Det första han gör när han vaknar är att springa dit och slänga sig i den och så får han en filt och så ligger han där och bara gosar och är helt underbart söt!!

Julklappstips!






Presenter

Här är lite av de presenter som ramlade in under dagen. Fick även lite annat plock som t.ex. biobiljetter, härligt med kvalitetstid med F också. Sedan fick jag även ett superfint halsband av mamma men det förtjänar ett eget inlägg här i bloggen så håll till godo till morgondagen. Nu börjar jag om 7 timmar så det är bums i säng.


Zinkhus från Walther&Co, Iittala skål, Vit STRING hylla, och fina presenter fr jobbet.


Godnatt fina vänner ♥

Bara min vanliga otur...

Såhär är det jämt... det handlar om 6-7 cm som fattas! Känner inte för att lägga 240 kr på en tapetrulle för det där (snåljåp!!), så vad göra? Jo man skickar upp F till vindsförrådet för att kika igenom våra tapetlager sen alla renoveringar och där hittade vi faktiskt en rulle som är från samma serie och färg. Kanon! Färgbadet var dock lite ljusare men jag hoppas ingen kommer lägga märke till det. På bilden har jag inte tapetserat färdigt ännu så den är inte sååå mycket ljusare, hihi... Imorgon hoppas jag vi kanske kan få upp hyllan och tavlan så är vi snart i mål med denna light renovering!





MOLO nyheter!

Då har mitt favvomärke till Melvin kommit med lite nyheter. Dessa hittade jag på madsogmille.dk men det har säkert dykt upp på flera webshopar.







Dagens tripp

Vi åkte till Nordik idag som öppnade i Partille och wiihoo det kommer bli min nya favvomöbelaffär, allt snyggt på ett och samma ställe, LIKE! Hade kunnat köpa med mig en hel del men fick hejda mig lite...


Entré


Melvin provar fina brillor som låg som dekoration


Snygg väggdekoration (Cult fat med böjda vykort)


Kartell, både till mini och vuxen, ja tack!


Sötaste prinsessan!


Mums med fika (Sa till Melvin att han skulle se lite glad ut då jag tog kortet...)


Väggdekoration från Bruka.



Dagens inköp blev två gröna sammetskuddar från Himla, äntligen hittade jag ett par fina till mattan.


Köpte även ett svart/vitt moln örngott till Melvin. Den fina rosa handduken och tvålen från HIMLA fick man i present.

Mycket att hinna med imorgon också så nu är det sängen som gäller. Presenterna kommer på bild imorgon!

Sov gott ♥

Dagens planer & Invigningsfest

Ledig idag och vad kan passa bättre då än en invigningsfest? Det är Nordik som öppnar idag, så vi tänkte åka och kika på lite matbord och stolar och hoppas hitta något fint till trevligt pris.
F jobbar så jag tror jag ska dra med mig svärmor istället.
Sen kom det även ett reklamblad från ÖB som jag aldrig bläddrar i men på första sidan som damp ner på hallgolvet så såg jag att de hade BRIO tågbana med tunnel och tåg för 125 kr, de hade såna förra året också men de tog ju slut direkt, så vi tänkte åka dit och köpa ett par st bara för att få lite mer skenor och så, hur billigt som helst!!

Senare så ska jag bli klar med tapetseringen i köket tänkte jag så vi kan få upp hyllan och tavlan på väggen, och sen har jag inte glömt att jag lovat er bild på alla fina presenter så det måste jag försöka fixa ikväll...

Det börjar även bli dags att ta det där julkortet som vi tänkt i snart en månad nu, hjälp det är ju första advent på söndag!!

Vad har ni för planer idag?



Melvins önskelista

Har knåpat ihop en liten önskelista till tomten från Melvin efter önskemål från inblandade. Det känns inte som om det kommer bli problem att hitta på julklappar iallafall. Vi brukar kika lite på nätet typ www.brio.se www.lekmer.se och det är så roligt för han pekar på varenda pryl -Den vill jag ha mamma - Titta mamma köpa sån - Melvin har inte en sån osv.



  1. Rorri racerbil - favoriten på TV just nu. Både böcker och filmerna skulle han älska & även allt annat med denna söta racerbil. (Morbror är redan skickad på tomteuppdrag att köpa den "radiostyrda" Rorri bilen i julklapp.)
  2. BRIO tågbana - lyftkranen ville han köpa med sig från leksaksaffären sist så den skulle nog gå hem. Överhuvudtaget så hade han nog uppskattat nya lite större BRIO tågbanegrejor, som lite broar och stationer osv.
  3. Fem myror... - Melvin är jätteintressad av bokstäver, färger och siffror just nu så vi fick tips från dagis att dessa brukar vara superpopulära att ha hemma då. Finns 3 st filmer på t.ex. cdon.com
  4. Bilar och släp - Frågar man Melvin själv vad han önskar så svarar han direkt "Massa bilar och släp som blinkar"
  5. BRIO tågbana - "Balansen" hade han nog gillat att köra runt med...
  6. SMÅFOLK tröjor - Tröjförrådet skulle behöva förnyas, dessa fina är från Småfolk och finns hos Ajabajakids
  7. STIGA SNOWRACER - Nu får vi bara hoppas det blir snö så att man kan få användning av en snowracer. Finns hos lekmer.se
  8. TOKBOKEN - Här skriver man upp alla finurligheter, tokigheter och annat skoj som hoppar ut ur Melvins mun, det finns en stor risk att man glömmer bort det annars. Finns hos Bluebox.
  9. DUPLO - Byggarbetsplats, Melvin har mest lösa delar så jag tror han hade gillat lite mera bilar och så att bygga och leka med
  10. LITEN BLIR STOR - I denna fiffiga bok skriver man upp en massa skojigt som är kul att komma ihåg, en sida för varje födelsedag fram till 18 års dagen (HUUUA ska han bli så stoooor??) Finns hos Bluebox.
  11. BRIO SMARTTRACK - Melvin har en massa Smarttrack skenor i sin BRIO samling så det hade varit skojigt med ett sådant tåg så man kunde använda skenorna.
  12. & 13. DUPLO - Melvin har länge önskat sig en sopbil (ej nödvändigt med just Duplo sopbil) och brandbilen tror jag han hade gillat


Detta var bara ett litet urplock och bara för att det är en bild på en viss Duplo bil så behöver inte tomten komma med just den, listan är bara lite idéer om vad han kan tänkas vilja ha. Melvin är inte så kräsen och blir glad för vad som helst, och som sagt, frågar man honom så är det mest bilar och lastbilar och släp, pluspoäng om de har lampor som blinkar och lite ljud.
Så "Morror" kupongen kom idag (TACK!) och här är då den första önskelistan från oss, blev du något klokare?
Sen har jag inte riktigt koll på vad farmor och farfar har tänkt köpa eller vad jag sagt till de så vi kanske kan höras innan du börjar julklappsshoppingen!

Bästa vänner

Vi har bestämt (det är åtminstone värt ett försök) att om tomten får alla Melvins "nappe" i ett fint paket så kommer tomten med en massa fina paket till Melvin som tack för att han ger sina nappar till alla bebisar som är mindre än honom.
Jag låg bredvid honom förut när han skulle sova och då försökte jag först med att tomten skulle få både "nappe" och Snutt... då kramade han Snutten i sina små armar hårt intill bröstet och svarade mig:

-Nejje, Nutten blir ledsen då o gråter....
(jag) - Ja det är ju inte bra, vill Snutten vara kvar med Melvin?
(Melvin) - Ja-a jag älskar min Nutt, Nutte älskar Mevvin.


Ååh jag fick tom tårar i ögonen, de är verkligen bästa vänner, Melvin och hans Snutte, och man hörde verkligen att han inte är redo att skiljas från honom ännu. Så vi kom överens om att Snutten skulle få vara kvar, men då behövde tomten verkligen ALLA nappar.
Hoppas Melvin håller med oss även om 28 dagar.




Dagens tips

Släng inte ett stenhårt äpple på någon du tycker om. Det gör f**k ont... både här och där.


Nu är det jobb på agendan, tror jag ska köpa tid för sista födelsedagspengarna, vill ju så gärna visa er alla fina presenter, jag hoppas jag kan göra det ikväll!



Födelsedag!

Wiihoo klockan är efter midnatt och jag fyller 24 år! GRATTIS till mig!
Det trillade in lite små paket idag på Posten som jag faktiskt inte öppnat, (jo förutom ett som jag trodde skulle vara mer inslagen, och det var ett mycket fint litet.....) Visar självklart allt imorgon innan jag åker vidare till jobbet. Kvällspass på sin födelsedag är väl ingen höjdare men jag får iallafall vara ledig till jul.
Nu är det sängen här för oss, får se om jag kan sova eller om jag känner av något födelsedagspirr, som man gjorde när man var lite yngre!

Kramar till er i vinterkylan, brr ♥

Designljus till vardagsrummet

Hade en rabattkupong på Åhléns som gick ut idag och efter lite flörtande med F så åkte jag och köpte denna fina Cord Lamp Mini från Design House. Och gissa vad? Jag får den av F i födelsedags present! Älskar dig
Svårt att få till bra bilder men den hamnade i vardagsrummet i "balkongfönstret" och inte i köket som var tanken från början. Nu vet jag bara inte vad jag ska ha i det andra fönstret i vardagsrummet, ser tomt ut utan lampa och jag vill inte blanda en massa olika...







Dagens goda gärning

Idag shoppade vi mat på ICA och då sprang jag på dessa fina ljusstakar. Jag tror de kostade 79 kr eller 89 kr och då går 30 kr direkt via Röda Korset för att hjälpa katastrofdrabbade människor i Asien eller andra delar av världen. Ljusstakarna finns även i svart och är formgivna av Kristin Karls, en student på Konstfack.
Julklappstips kanske?






Blev även lite nya färska blommor i helgen...




Pirat mamma och Pirat Melvin

Idag har vi (jag och Melvin) försökt ta vara på våran sista lediga dag tillsammans för denna veckan, F har jobbat och slitit i vanlig ordning (du är duktig älskling!!).
Vi åkte bort til en lekplats som har som ett litet sjörövarskepp man kan leka i och klättra på, Melvin gillade det, men det var ruggigt kallt idag så när jag föreslog våfflor till lunch på
Sjöfartsmuséet en liten bit bort var han inte sen att tacka ja!
Efter den mumsiga lunchen så travade vi upp två trappor och lekte på det fina skeppet som finns på muséet. Vi har haft en supermysig piratdag, med undantag för en del gnällutbrott idag.... På kvällen blev vi bjudna på söndagsmiddag hos Melvins farmor och farfar, mumsigt!



Dagens tips

Barnvagnstips: Glöm inte en halväten banan i din ihopfällda Buggasuflett.



Nu är det dags att sova här hos oss.
Dröm sött.


Tjyvstart födelsedag

Då jag bor en bit ifrån min "egna familj" så blir det ju lite knas vid födelsedagar o så... nästa vecka jobbar jag supermycket och det kommer inte bli något firande att prata om, så idag när jag och min kära mamma pratade per telefon så sa hon att hon skulle föra över en födelsedags peng så att jag kunde handla Stringhyllan idag på min lediga dag, wiihooo!
Så, sagt och gjort, nu står en vit String hylla omonterad i sin kartong och väntar på bättre tider i form av en färdigtapetserad vägg.
Har även fixat och donat med lite av varje så imorgon blir det stora röjardagen här för att få ordning på allt. Det är så motigt att börja men man får faktiskt en hel del energi bara av att det är snyggt och "piffat" här hemma.

Melvin åker racerbil utanför en butik vi var i idag.



Update: Dagens fynd



Jahapp... så var det med det fyndet... på RUSTA kan man tydligen köpa 2 st i en förpackning för 29 kr! Jag som tyckte 29 kr/st var ett bra pris! Hur som helst är de supersöta, till hyacinter, ljus eller bara som prydnad.





Välkommen egen vilja

Igår var vi till Lindex för lite budget shopping, jag och Melvin. De hade tag 3 betala för 2 på hela barnklädessortimentet. Jag hittade faktiskt en superfin grå skjorta med svart slips och uppkavlade ärmar som kommer passa bra till alla festligheter framöver. Sen visade jag Melvin de nya Fem myror kläderna och han fick välja helt själv och tog en rosa, fiin!
Sen gick vi vidare till "pojkavdelningen" och kikade ifall vi kunde hitta något mer.... medan jag bläddrar bland alla kläder så utropar Melvin med beundran:

-"Titta mamma, Musse Pigg, sån vill ja ha"
Jag kikar på tröjan och inser att det är en sån typ av tröja jag hade hoppats att aldrig behöva köpa....
-
"Mmm den var fin, och titta här (visar en annan lite finare i mitt tycke), här var också en fin tröja!"
-"Nej mamma, betala Musse Pigg, vill ha den hemma"

Så till sist blev det en Musse Pigg tröja (tur det blev billigt iallafall!) som min älskling har på sig idag och han är sååå mallig.

 



Godmorgon lördag

Oj idag blev det sovmorgon minsann.... men så har Melvin hållt låda halva natten så vi är lite trötta. Idag ska vi ta oss ner till stan och uträtta lite ärenden, hoppas där inte är smockat med julklapps hysteriska människor. Jag hade i och för sig också behövt handla lite mera, men när det är för mycket folk så kan jag inte koncentrera mig, speciellt inte om Melvin med barnvagn är med, det kan vara hysteri någe nog bara det.

Vad ska ni göra idag? ♥

Jag har ej glömt....

Nej jag har inte glömt att jag har en dagens outfit kategori, det är bara det att jag mer eller mindre bott i mina Statoil kläder de senaste veckorna. Men ledig dag idag och då kan jag ju inte komma undan så det fick bli en urkass bild som inte visar mycket.... jag ska verkligen bli bättre på att ta fina kort utan blixt!


Jeans från Odd Molly, vit bas tröja HM och stickad väst/tunika med fickor fram och knappar i halsen från Blend She (F som köpt!)



Dagens fynd

Hämtade ut mitt paket från COSAS idag, mycket fina saker bl.a. denna rosa äggklockan... jag måste varit virrig när jag beställde för jag var bombsäker på att jag tagit en svart men så dök denna rosa upp, passar inte så bra i köket mot det gröna kaklet men den är underbar ändå. De silvriga kronorna tänkte jag ha hyacinter i med lite grönmossa, superfint! De är inte från COSAS utan de fyndade jag idag på Blomsterlandet för 29 kr/st!




Vinterns första

Ja nu kunde jag inte hålla mig längre... vinterns första hyacinter är nu inköpta och står på bordet i dessa fina vaser. Hyacinter och tulpaner, det kan jag handla ihjäl mig på... så fina, men jag önskar de inte slog ut så fort för jag gillar de bäst när de ser ut som på bilden, krispiga, hårda och stadiga. Snö har det kommit också, men det blev slask på en gång som nu frusit på, halt som sjutton.





Jag tävlar, gör du?

Jag tävlar om ett set med kakburkar som är designade av Karin Mannerstål, tävlingen hittar du hos: http://tesbrandt.blogspot.com/





Jag är även med och tävlar om en julig ljusstake från Cult Design hos http://lugnahornan.blogspot.com



Skojigt med en massa tävlingar, jag fyller ju år om 4 dagar, och det hade ju varit trevligt med en "extra" present. Funderar även på att anordna en fin tävling här i bloggen så håll utkik!


Fredag 21 nov

Har suttit och fixat med decemberschemat till jobbet nu på förmiddagen, lite pilligt att få rätt på alla tider och nya öppettider, men nu hoppas jag att alla ska vara nöjda och glada.
Ska åka in till jobbet och skriva in tiderna i datorn, sen blir det att åka till IKEA (igen!) för att reklamera en lampa som pajjat, och efter det åka in och hämta mina fina stövlar från VAGABOND som varit på lagning, hämta ut mitt paket från COSAS (sorry mamma!) och efter det måste vi handla lite mat till kvällen.... och ja efter det så kanske man kan få njuta av sin lediga dag i några minuter!

Vad ska ni göra i helgen? ♥

Jag tävlar, gör du?

Tävla om presentkort! Klicka på bilden för att komma till tävlingen hos Barnshoppingbloggen!



Lycka till ♥

Fettplätts-middag

Idag slutade jag kl 19 så det blev ingen ordentlig middag för oss, vi passade på och tog en pizza efter att Melvin somnat så sött! Nu är jag ledig fredag, lördag OCH söndag och det ska bli sååå skönt...
Hoppas på lite plaskväder så att jag kan inviga mina nya fina gummistövlar som äntligen kom idag, så fina och sköna, jag är supernöjd! Apropå väder så snöade det faktiskt idag, i hela 4 minuter, vinterhalvåret är helt fantastiskt här i Slaskeborg.


Weäää, min pizza ser lite halvkladdig ut, men det är bara lite mozzarella ost, mums!!


Vad åt ni till middag idag? Jag behöver lite ny inspiration....



Pricktest

Idag var vi återigen på Barn och ungdomsmedicin för att göra pricktest på Melvin som haft besvär med utslag runt munnen och på kroppen sen han började med riktig mat för ca 2 år sedan.
Vi har aldrig lyckats komma på någon gemensam nämnare så det verkar lite lurigt. Dagisfröknarna har ju också märkt av detta men inte heller förstått vad det är som är orsaken.
Hur som helst, doktorn pratade på och ställde en massa frågor, och jag trodde han skulle neka pricktest igen för han lät lite fundersam på om Melvin verkligen var allergisk?
Men det blev prick- och blodtest efter en timme ungefär och sedan efter ytterligare 15 min så konstaterades det att han reagerade på BJÖRK?
Alltså ingen klockren livsmedelallergi även om "
björkgruppen" innehåller lite frukter och rotfrukter. Nu ska vi i ca 3 veckor skriva matdagbok och dokumentera hans prickar och när de kommer, även dagis ska få göra samma sak och sen ska vi på återbesök och utvärdera och se vilket resultat blodprovet gav.
Doktorn menade på att även om inte pricktestet visade på allergi mer än på Björkgruppen så kunde man ändå vara allergisk mot vissa saker inom en annan grupp...

Utslag på "Björk"

Lång text, orkade ni läsa?

Jag tävlar, gör du?


Jag är med & tävlar om ett överraskningspaket från kreativa Blafre Design i SessanochPrinsessan`s blogg



Finger in The Nose

Smallkids kör 30-70% på utvalda varor mellan kl 22-24 ikväll.... jag är himla sugen på att klicka hem ett par byxor från ett av favoritmärkena, FITN, billigt nu ju!




Nya pjucks till våren

Sitter och kikar på lite skor till Melvin, till våren då alltså.... de senaste paren han har haft har varit av märkena DC, ETNIES (skate skor!) och PUMA, alla märkena har vi varit supernöjda med och Melvin säger åtminstone att de är mjuka och sköna.
min favorit-barn-sko-webshop hade de fått in lite nya modeller, jag gillade de hel svarta DC mest så det kanske får bli en födelsedags present till honom i januari...



Ooopsie....

Hittade lite tidningar här vid databordet och insåg att jag inte ens öppnat förra numret av Mama och nu har det kommit ett nytt... Men det betyder massa rolig läsning till helgen när jag ska vara leeeeedig.
Mamma om du kollar noga på Petit tidningen på de vita rubrikerna nere till vänster så ser du att Model Mini är med på en stor intervju, tyckte jag var skoj!
För er andra som sitter som frågetecken så kan jag berätta att det är en barnklädesaffär som öppnade för något år sedan i lilla staden som jag är uppväxt i och har bott 18 år i.



Men nu är klockan långt över 21 så nu rusar jag mot sambo och TV. Ses kanske senare?



Cupcake i håret

Hittade dessa fina hårspännen med matchande hårsnoddar i "julklappslådan" som jag helt glömt bort, de är köpta till Melvins tjejkusiner... visst är de söta?


Dessa smaskiga chokladstrutor från Åre Chokladfabrik ger vi till Melvins dagisfröknar i år.





Ramlar hit och ramlar dit

Idag är jag supertrött och det har varit mycket på jobbet, hoppas jag lyckas hålla mig vaken till ordinarie läggdagstid.
Vi har nyss (försent som vanligt) ätit middag. F överrraskade och gjorde potatis och palsternacks soppa, riktigt mumsigt! Tack älskling!

Har en del pyssel att fixa med innan kvällen, eller rättare sagt, innan kl 21 för då ska jag kika på Leilas Jul på TV4+, mysigt!

Update kl 22.10
To do lista

*Slå in julklappar, så jag vet vad och till vilka jag redan köpt *virrig*

*Hänga tvätt (strumpor och underkläder, trååk)
*Plocka undan täcken och kuddar som ligger framme i klädkammaren
*Gosa med mina älsklingar innan den ena ska i säng
*Lägga ut
Tradera auktioner
*Duscha


Wiiihoo I made it!


Räcker det tycker ni? Nåja nu känner jag mig åtminstone lite mer motiverad att börja, är listoman och tycker det bästa är när man kan stryka en massa från en lååååång what to do lista!

Och aporopå rubriken så ramlade jag in på denna webshop för några dagar sedan och de hade så mycket fint, kika in där vetja http://www.mixin.se/

Kram ♥

Off I go

Dags att kila till jobbet, alldeles kolsvart ute och säkert äckligt kallt, brr....

Melvin vaknade till precis och jag hörde att han ropade efter "Nappe?"
Jag gick in och letade upp nappen som låg under kudden och då sa han med ynklig röst "Jag ligger inte bjaa mamma" Frågade om han ville gå och sova hos pappa och det var han ju inte sen att tacka ja till.... Sötunge! Nu ligger båda mina hjärtan och snarkar i stora sängen.

Hoppas ni får en lovely onsdag! ♥

Gonatt!

Så är ännu en dag förbi och den har rusat lika fort som de brukar, puh, man hinner ju inte med.
Imorgon är det jag som öppnar så klockan ringer 04.45. F är ledig så jag ska skynda mig hem efter jobbet så att vi hinner med att göra något tillsammans. Sedan så är jag faktiskt ledig fredag, lördag OCH söndag, underbart!


Imorgon hoppas jag bli färdig med underarbetet i köket så att vi kan köpa tapet till helgen och bli färdiga. Har önskat mig en vit stringhylla av mina föräldrar i present (jag fyller år om 7 dagar!) som ska upp på köksväggen bredvid kakaoplanschen.
Hoppas det blir fint!

Nej nu ska jag försöka få med F i säng så att vi kan hålla om varandra innan vi försvinner till drömmarnas värld.




Sov så gott och kram på er ♥

IKEA shoppingen

Det var mysigt att strosa runt på IKEA, bara Melvin och jag, jaja såklart tillsammans med alla andra som ägnade sin eftermiddag åt samma sak som oss, men vi tog det lugnt och Melvin lekte i alla barnrum och pillade på allt, gosade med Snutte i vagnen osv....

Hittade en massa fina saker, och lite fick följa med hem.


Köpte en svart ram till min Kakaoplansch som kom i rör-posten häromveckan. Den kommer få sitta i köket när jag tapetserat färdigt.


Jag köpte även en kudde till nya soffan som jag tror blir fin tillsammans med de två gröna jag någongång ska köpa... Kudden är svart med beiget broderi i form av blad på ena sidan och ränder på den andra, jag köpte även lite myspys ljus.





Lukta som Lille Skutt?

Melvins snutte var verkligen behov av en ordentlig tvätt så medan han var inne i leken med sina bilar idag så slängde jag med den när jag körde en snabbmaskin på 35 min. Lag den på elementet för att torka fortare men när vi skulle till IKEA så ville han ha den med sig och den var ju inte torr ännu, så när han frågde varför Snutte var blöt och lät lite misstänksam så skyndade jag mig att dra till med:

Jag -"Nej men vilken buse Snutte är som duschat utan att säga till, men nu kanske han luktar gott?"
Melvin -"Ja luktar gott mamma" fortsätter efter att ha tryckt hela Snutte i näsan -"Luktar som Lille Skutt"
Jag -"Luktar Snutte som Lille Skutt??"
Melvin -"Ja, hihihi"

När jag senare berättade det för F så kom jag ju på att vi har köpt Bamse tvål på Apoteket till Melvin så det var ju det han menade men det lät så roligt när han sa det!



Sitter i bilen och gosar med sin nytvättade bästa vän, älskade Snutte....




Underbara mössor

Underbara mössor från Frithiof Åre och jag är så sugen på att klicka hem, de är nämligen på rea hos babyshop.se just nu. Melvin har haft flera utav deras vanliga trikåmössor och vi har varit supernöjda.


Superfina mjuka (?) mössor, ord pris 399 kr, nu 263 kr.



Ledig dag med jobb

Nu har vi kommit hem från utbildningen på jobbet, det gick superbra att ha Melvin med, nästan lite för bra (han var lugn och stilla alltså!) så jag börjar tro att han kanske inte är helt kry. Inatt vaknade han minst 5 gånger och däremellan hostade han en massa och nyss fick jag bara i honom 2 skedar mat till lunch. Han känns inte varm iaf utan är nog mest bara trött och slö efter natten.

Vi var in en snabbis till stan och lämnade in mina VAGABOND skinnstövlar på lagning, sulan har släppt på båda skorna + att en liten skinnflärp som sitter fast med en nit har släppt..... efter 6 veckor, så det var ju kanonkvalité! Hoppas det blir snyggt annars vill jag nog ha pengarna tillbaka, men lycka till att hitta fina skinnstövlar i rätt storlek nu!
Apropå stövlar har inte mina HUNTER kommit ännu, jag beställde den för 6 dagar sedan så kanske borde maila de och fråga?

Funderar på om vi ska åka till IKEA nu och köpa lite mera ramar....

Vad gör ni idag?





Kraftigt soffa däck

Och nu snackar vi inte däck som kan rulla.... ojoj och imorgon är det utbildning i Cash Guard på jobbet på min lediga dag, Melvin får hänga med för han är ledig från dagis, det blir spännande.

Mer seriöst än såhäre blir det inte idag, är helt grötig och ska fortsätta sova medan jag känner mig trött....

Lovar att vara trevligare imorgon på bloggen ♥

Tallrikar

Som ni säkert såg på det förra inlägget så är vi i stort behov av nya mattallrikar. De vi har nu är ärvda SIA tallrikar från F´s föräldrar, supersöta och de har verkligen fyllt sin funktion i detta hus men nu är de spruckna och fula och kantstötta.






Hade jag haft ett litet större lager pengar i plånboken hade jag inte kunnat motstå de fina från
Mateus. Dock hade jag valt en annan färg. Tycker de är så fina, och när man ser uppdukade bord med detta porslin vill man ha allt!










   
   

IKEA har en vit fin romantisk budget variant, och så denna fina rosa från RICE som matchar mina nya skålar...






Dessa fina fat får också vara med på bild, ser så härligt kalasigt ut.... Från RICE och finns att köpa här!



Nu ringer väckarklockan om ca 6 timmar så det är dags att hoppa in i duschen, ja inte bokstavligt kanske, men man kan ju göra ett försök kanske....
 
Sov så gott ♥

Söndag

Ingen ledig söndag för oss idag inte... vi har jobbat båda två och Melvin har spenderat sin dag hos farmor och farfar. Jag tog en powernap med Melvin i hans säng vid läggningen men börjar så smått se klart genom de grumliga linserna igen, ajaj, inte skönt att sova med de på.
Har pratat med min bror i telefon och även där är det massor med planer på G, spännande och vi håller våra tummar imorgon!

Blev tacos till middag idag istället och det var så mumsigt! Och nej vi har inte så lite och tråkiga tillbehör till, men det är så min tacotallrik ser ut, jag har supersvårt för att äta starkt så min tallrik blir mest mild och grön....





DIXIE & RICE

Hämtade ut ett superfint paket från Fabolous Living idag. Blev en fin plåtlåda från DIXIE med handtag till tvättmedlet och sen två söta rosa skålar från RICE. Fint va?





Hihi ser ut som köttbullar i skålen ju....!



Daimbollar

Hemma igen från supergod och trevlig middag, TACK söta ni!
Vi tog med oss lite av daimbollarna och vad jag trodde kunde bli en lite knasig kombo visade sig bli ganska smarrigt (men mättande!!) Här kommer recept på:


Chokladbollar alá Leila:

100 g mjukt smör
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda i vaniljsocker och kakao, tillsätt sist kallt kaffe. Forma till bollar och förvara i kyl en stund.
Krossa vanlig daimchoklad, smält i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Tag fram bollarna och kleta på så mycket av den smälta daimchokladen du kommer åt. Lägg i kyl en liten stund igen och tag sedan fram och kleta på chokladen där du inte kom åt nyss. Bollarna ska sedan både förvaras och serveras svalt.


Lycka till ♥

Ändrade middagsplaner

Våra vänner Jacob och Charlotte ringde för en stund sedan och bjöd in oss på middag och det kan man ju inte tacka nej till. Mycket trevligt!
Nu blir det till att tokbaka daimbollar så att vi kan ta med oss några att mumsa på.


Kram på er ♥

Spöket Laban och andra knattar

Vi struntade till en början i dagens alla måsten och åkte och hämtade bilen på F´s jobb och sedan åkte vi in till staden för att gå på......BIO! Superskojigt tyckte både jag och Melvin, det kommer vi absolut göra om. Vi gick på en kortfilm på 33 minuter om Spöket Laban och andra knattar.


Men nu så, nu ska vi fixa med lite plock här hemma. Sen åker vi och handlar grejor till tacos som det blir ikväll, vad äter ni till middag idag?


Kram på er ♥



Jobbig natt

Jag kunde inte alls somna igår trots att jag var supertrött.... kollade på klockan runt 3-tiden och sen vaknade Melvin vid 5-tiden (som även hostat odentligt hela natten) och sen ringde klockan vid 07.30... segt är bara förnamnet!
Men vi ska försöka ta tag i denna dagen också, F jobbar men jag och Melvin är lediga.
Tänkte att vi ska baka lite daimbollar till lördagsgodis, vi måste även handla lite mat, hämta F´s mobil hos hans föräldrar, hämta ut lite paket... så dagen kommrt nog rulla på!


Önskar alla en mysig helg


Från tomten

Kom på en julklapp till Melvin som vi inte får glömma att köpa. Jag tror han skulle tycka att det är skoj med ett släp till sin svarta bil även om jag inte kan skryta med en massa lediga m2 golvyta att köra runt på....



Bild från
lekmer.se där den kostar 298 kr.





Bild från lekmer.se där de kostar 59 kr.
Dessa var inte snygga men hjälp vad många av Melvins skor de hade räddat.
Någon som har provat dessa skoskydd?



Regn? No shit.....

Har regnat konstant i flera dagar nu, verkligen regn regn regn... hellre har jag lite kallare och snö, får då är det lite lättare att vara ute med Melvin och det är roligare än vattenplask-lekar. Åtminstone om jag får välja!

Idag är det jobb hur som helst så vädret spelar inte så stor roll egentligen.
Börjar klockan 10 med matutbildning, vi är ju så gott som färdiga med ombyggnaden nu (blir superfint!) men det är ju hur mycket ny snabbmat som helst, pizzor, toast, grillade ciabattas, mini pizzas, husmanskost.... förstår inte hur vi ska hinna med att typ sälja.... bensin?


Har ni några roliga planer för helgen? ♥

Små-seg

Jobbar kväll och börjar om ca 20 min, 10 timmars pass, puh! Man (läs:jag) blir alltid lite seg av att gå hemma i två dagar och sen börja med kvällspasset, hela dagen går jag liksom och väntar på att det är dags att åka till jobbet. Såna här dagar blir det inte så mycket gjort med andra ord, men jag och Melvin har spelat lite innebandy och myst i soffan. F har varit iväg och spelat squash, nu är det grabbarna som får busa tillsammans resten av dagen.

Borde ha tagit tag i en massa saker som vi måste få gjort men det får vi ta en annan dag...

  • Flytta TV:n som kom lite för mycket åt vänster
  • Göra färdigt köksväggen och köpa tapet (kör tapet i stället för målning ändå)
  • Måla de 4 dörrkarmar som vi har kvar sen renoveringen
  • Bestämma och framkalla bilder till ramarna i sovrummet
  • Rensa vinds-och källarförrådet
  • Gå upp med extrasängen, loppislådan och TV stativet till något av ovan nämnda förråd
  • Och en massa mer, men vi börjar såhär så får vi se vad som blivit gjort om en vecka......

Hoppas ni har en fin dag ♥

Billigare shopping

Här kommer lite tips för smartare och billigare shopping:

  • Gucce.se - ange ilovegucce i rabattkods fältet så dras det 20% på din beställning


Shoppa lugnt och sov gott fina vänner ♥

Nya stövlar på väg...

Äntligen fick jag tummen ur och beställde dessa fina HUNTER stövlar till mig själv i tidig födelsedagspresent! Hoppas de passar, har inte haft möjlighet att prova i butik ännu.





Snart färdigtapetserat med "tapetfixaren" i köket, blir ljust och fint men det ska ju målas också innan det är helt färdigt.



Tävling hos FlitigaFredrika

Jag är med och tävlar om ett underbart fint zinkhus från Walther&Co hos http://butikenflitigafredrika.blogspot.com/, gör det du också!




Lycka till ♥

Projekt: Köksrenovering light

Är så sjukt less på tapeten i köket så idag åkte den ner, ooops! Fick hjälp utav Melvin som glatt började riva, hoppas han låter bli de andra tapeterna.... Tapeten har suttit där i två år men den passar liksom inte in i köket, och det går inte att sätta någon tavla mot den för den är så rörig i sig. Nu blir det enfärgat vitt med snygga detaljer istället.



Kram på er ♥

Bra fynd!

Alltid skojigt att fynda fina saker, men ännu bättre är ju att fynda fina saker som dessutom är väldigt bra att ha. Fick denna kupongen från MIO i lådan igår så vi ska bara bestämma om vi ska köpa en svart eller en en vit så slår vi till! Vilken tycker ni?
Helst skulle jag ju vilja köpa Fire Safety Box från FireInvent Design men nån måtta får det vara nu när det snart är jul och annat att tänka på!





Onsdag 12/11

Tidigt imorse åkte min pappa mot jobb och vi tog lite sovmorgon till kl 08.30. Idag är vi lediga båda två, men absolut inte helt utan arbete ändå. Vi lämnade Melvin på dagis så att vi ska hinna med att:

* Sätta upp TV:n på väggen
* Flytta kökslampan så den hänger mer över bordet
* Till banken för rådgivning och ev lånelöfte
* Jag vill hinna med att måla åtminstone en dörrkarm
* Och en massa mer...

Och här sitter man i blött hår i morgonrock så det är nog dags att sätta fart innan F blir helt galen på mig, nu är han bara halvt, hihi!

Fullt ös medvetslös

Har varit ledig idag men det har varit fullt upp.  Min pappa, Melvins morfar dök upp kl 23.30 på mitt jobb igår kväll. Så han sov här och idag har han, jag och Melvin varit i Trollhättan och kikat på en bil. Pappa är sugen på en cab att pyssla om.
Dock blev det inget bilköp idag, men vi åkte till MAX och åt lunch, Melvin skulle ha "hambujjare"!




Sen åkte vi hemåt och lagade lite mat och kikade på Desperate Housewives, imorgon bitti åker han vidare mot ett jobbmöte. Det är superkul när morfar kommer förbi tycker Melvin! (Vi också såklart...!)



Ny design!

Ändrade min design igår då jag har hittat någon mer än jag som gillade den jag hade.
Nu ska det iallafall få se ut såhär ett tag, och denna hoppas jag att jag får vara ensam om.

Är den tråkig?



Fars Dag bio

Har precis kommit hem från ännu en superstressig dag på jobbet där kaffemaskinen och uthyrningskontraktsskrivaren (haha vilket ord det blev!) passade på att braka ihop, är det inte det ena så är det definitivt det andra.

F slutar kl 17 och då ska jag hämta honom, och så åker vi tillsammans till hans föräldrar som passat Melvin hela dagen... där kommer vi få en alldeles säkert smaskig middag... men vad F inte vet är att vi sen ska gå på bio, Bond filmen! Alldeles för oss själva! Mys, det blir årets Farsdag present, egentid med mamman, hihi!

Till min egen pappa skickade jag
Åre choklad strut med whiskeytryfflar, hoppas de var goda?

Måste packa sova-över väska nu för vi ska åka hem till hans föräldrar efter bion och sova där med Melvin eftersom vi ska upp så tidigt till dagis imorgon. Undra hur jag ska få in väskan från bilen i smyg?


Firas det Fars Dag hos er också?



Eva Solo

Fin fina och fiffiga saker som väcker ha-begär, åtminstone hos mig....


Eget bildmontage med bilder från
Bagaren och kocken


Och NU är det verkligen God Natt

För er med bebis

När vi var och reklamerade Buggan häromdagen så stod dessa finingar och visades upp på affären. Hade jag haft bebis hade jag slagit till direkt, supersnygga och exakt i min smak!
Läs gärna mer på
http://www.edberg-co.se/ De har även en massa andra fina saker för barn.




Klubbad säl

Verkar krångel med bloggen, svårt att komma in här när jag vill... hoppas det funkar nu!

Jobbar hela helgen, själv med bara extra personal så jag är lite mera trött än vanligt tror jag. Självklart händer allt som inte får hända just på helgen också, tvätthaveri, punka på släpkärror och fortfarande frågar varenda kund vad vi pysslar med i butiken. Har precis sovit två timmar i Melvins säng, medan min fina F fick ta hand om Melvin, middagsdisk och läggning. Tack världens bästa pappa och sambo!
Vaknade och var alldeles ruggig och kall men har tänt en massa ljus och genast känns det varmare här, mys!

Har en massa jag tänkte blogga om men jag får inte fram något vettigt ändå så det blir till att hänga tvätt istället och hoppas att jag är mera i form imorgon.


Vad gör ni andra i helgen? Är ni lediga?


Kram ♥

Ny MOLO jacka på väg

Eftersom vi blev av med hans fina MOLO jacka idag så blev det till att beställa en ny, men jag valde istället denna modellen, tror den passar bättre än den andra vi hade faktiskt. Färgen var lite tråkig kanske, hade gärna tagit en röd, men den räknas till MOLOs "tjejfärger" och har resårband i midjan så modellen blir också lite tjejig, synd tycker jag, röd är för mig en solklar unisex färg.
Hur som helst så passade jag på nu när
www.mydreamchild.dk har 30% på alla ytterkläder, har handlat därifrån förut och det har gått fort och säkert.


Nu är det sova som gäller, back to work imorgon.
Sov gott ♥

Prickig efterlysning

Jag är inne i en väldigt prickig inredning- och pryl period och i butikerna kan jag inte låta bli att klämma och kika på allt som är prickigt, är det dessutom rosa med vita prickar kan jag nästan inte låta bli att köpa. Dessa fina muffinsformarna har jag haft ett tag nu men jag kommer mig aldrig för att baka några.... och bandet, ja det kan man använda till mycket!




Men det jag tänka ägna detta inlägg åt var egentligen en efterlysning då de verkar omöjliga att få tag på. Det gäller dessa fina rosa påslakan med vita prickar (no shit!!) som jag verkligen vill få tag på, 2 st uppsättningar. De fanns tidigare på Åhléns men verkar slut där nu. Är det någon som sitter på ett par nya eller som kanske vet någon annan tillverkare som gör något liknande? Jag vill så gärna ha dessa.... det ska alltså vara för vuxensäng.




Bushus, reklamation och rör-post!

Var så lugnt och skönt idag på Lek&Buslandet, nästan inga barn så vi lekte av oss allihopa. Mys!
Blev både bollhav, läskiga rutschkanor, bandyspel, basket, studsmattor, vulkanor och vete allt vad vi gjorde. Vi hade riktigt kul iallafall!
Känns lite konstigt först när man kommer dit för det är ju i huset bredvid, vägg i vägg, precis som Backabranden var i för ganska exakt 10 år sedan, var en massa ljus och blommor utanför. De har även nu i år tror jag, satt upp en stor stenvägg med allas namn ingraverat. Så hemskt, man kan inte ens föreställa sig vad de upplevde den kvällen.

Superball träningscykel för barn, bandymatch och ett av alla fina kalasrum, piratkalas vore nog kul!

Här skymtar entrén och lite av ljusen och blommorna.


Sen blev det lunch och Melvin beställde "hamburgaje med ost mamma" så vi åkte mot Göteborgs bästa Sibylla, "Sjuan" i Vasastan, mums. Efter det så åkte vi och kikade på lite bord till vardagsrummet, hittade ett superfint som vi får se om vi har råd med nu innan jul....

När vi ändå var lediga allihopa så passade vi på att åka och kolla upp våran Bugaboo Bee vagn som inte bromsen fungerar ordentligt på... vi fick den smord så får vi se om det hjälper. Känns inte så säkert att bromsen inte tar ungefär var tredje gång. Speciellt inte när vagnen kostar vad den kostar. Man förväntas väl inte behöva smörja en vagn efter 3 månader?

Och efter det gick vi till tvärgatan där vi hade köpt Melvins vinterjacka som vi nu sett att det missats en söm på och reklamerade den, tjejen i affären blev inte glad men vad ska jag göra? Jag vill inte ha trasiga DYRA kläder, ska det kosta så förväntar jag mig även att det är helt.

Långt inlägg om denna dagen nu..... men vi avslutade den med att hämta ut ett spännande paket på Posten, vad det är får ni veta så småningom, men jag kan berätta att den är fiiiin!

Kram på er ♥


Dagens outfit 6/11




Slappkläder på ledig dag (och ingnorera mupp-minen).
Vit bastopp från HM, Svart stickad väst från OBJECT
och blå jeans från Levi´s.

























Godmorgon!

Idag är vi lediga tillsammans hela familjen, kors i taket!!
Fullt upp med jobb det sista, ombyggnaden är i full gång på stationen och kaos råder.

Från jobbet:

"-Oj vad gör ni här då?
-Jo vi bygger om lite och så"

"-Nämen här vad det rörigt!
-Ja vi ska få en ny kassalinje"

"-Bygger ni om här?
-Ja visst gör vi det, ska få en kassalinje"

"-Här var det trångt idag!
-Ja vi bygger om lite här"


x antal timmar senare

"-Bygger ni om?
-Nej vi storstädar!!"

"-Vad gör ni här nu då?
-Det har varit terrorister här och bombat"



Jag var på fullaste allvar helt slut i skallen av varenda kund som frågat samma sak........ skönt med ledig dag idag!
Så att sen komma hem och tömma hjärnan på lite bloggskrivning funkade verkligen inte.


Nu ska vi precis åka iväg till Lek&Buslandet, länge sen vi var där så det ska bli skoj, även för mig o F.

Vad gör ni andra idag?


Kram på er ♥

Recept på smaskig champinjonpaj

Har fått förfrågan på receptet på den mumsiga pajen vi gjorde i förrgår. Den är verkligen superlätt att göra och jag har fått receptet av min mamma en gång i tiden:


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten

Mät upp mjölet, lägg i kylskåpskallt smör i små bitar. Finfördela fettet i mjölet, tillsätt sedan vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen behöver ej stå kallt då den ska tryckas ut i botten på pajformen.

Förgrädda i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 min, låt sedan svalna.

Fyllning:
1 st Boursin vitlöksost (vill man ha den härligt krämig går det bra att ta två!)
ca 200 gr champinjoner (jag tar alltid mer för jag älskar svamp!)
Matlagningsgrädde
ca 100 gr tunt skivad skinka, skivad i små bitar/fyrkanter
Riven ost

Börja med att skiva champinjonerna och steka de i stekpannan, tillsätt matlagningsgrädde och gör som "stuvning", salta och peppra. Ställ åt sidan.
Bred ut Boursin-osten på det förgräddade pajskalet, strö över skinkan. Häll över champinjonstuvningen och till sist den rivna osten ovanpå. In i mitten av ugnen igen, den är färdig när osten har smält och fått lite färg. Servera med en krispigt god sallad och lite olivolja.



SMAKLIG MÅLTID! ♥

Chokladbakelse, Marsipanrosa och Piggelingrön

Ramlade in på en söt webshop www.sagoliktgott.se och hittade en så söt chokladbakelse-mössa.
Värmer kanske inte så bra nu när snön är på G, men perfekt som vårmössa kanske? Kanske ska tillägga att den är för barn.




Dessa glas med underbar "nepalmudd" i härlig Piggelingrön och Marsipanrosa (namnen!) fastnade jag för lite extra. Smarta och håller drycken varm eller kall.




Handmålat porslin med kanelbullar lägger jag till på önskelistan:
Sockret är strukturmålat så det står ut som små prickar, underbart och snacka om riktigt saft- och bullkalas som man alltid har fått hos mormor!



Godmorgon!

Här var det stressigt som vanligt. Vi gick upp kl åtta och hade 20 min på oss att göra oss färdiga och lämna dagis och åka till jobb, eller vi och vi, jag börjar sent idag så jag hjälpte F med att göra i ordning Melvin så att de skulle hinna i tid.
Själv har jag precis tagit en dusch och tänkte försöka sno åt mig lite skönhetssömn till så jag orkar med hela kvällen på jobbet.



Tradera

Pysslar ju en del med Tradera och har precis lagt upp lite nya auktioner, jag fyller på allt eftersom så glöm inte kika in där med jämna mellanrum.



Imrogon ska jag upp tidigt innan jobbet och skjutsa F till jobbet och reklamera Melvins MOLO vinterjacka som släppt helt i en söm så nu ger jag mig för idag.

Sov gott ♥

Dagens outfit 2/11

Idag blir det ingen dagens outfit då jag haft jobbkläder på mig i princip hela dagen förutom nu på kvällen då jag krypit i ett par lite glansigare leggings från VILA med en långärmad stickad klänning från Gina Tricot till, mys!

Igår blev det en rätt kass bild på outfiten men man ser iallafall lite av min fina blus från OBJECT med paljetter och broderier. Detaljerna är fina i bak på den också men det blev det ju tyvärr ingen bild på. Sen är det favoritjeansen i vanlig ordning från Levi´s på "benarna", (läs: benen) som Melvin säger.













Gårdagens mumsiga middag kom med på bild, champinjonpaj med skinka och vitlöksost, gott!







Måndag måndag måndag

Puh vilken dag det har varit.... för att inte tala om igår, först däckade jag i Melvins säng 1 timme när han lags för natten, snark snark, för att sedan gå och sätta mig hos F i soffan och slockna i 1½ timme till. Vaknade tog en dusch och somnade sedan i sängen, klockan ringde 04.40 och då var jag så långt ifrån pigg man kunde vara. Även om jag sov rätt timmar i antal så är det inte kul att somna med kläder och linser och behöva flytta på sig, blir inte alls utvilad, så det var klantigt.

Så idag så började ombyggnaden av våran station (Statoil), det har ju lagts ner ganska många stationer runtom i Sverige och de som är kvar nu ska helt och hållet byggas om och snabbmatskonceptet ändras helt. Helt rörigt och kassorna slutade funka mitt i lunchruschen...
Känns konstigt att bygga om hela kassalinjen igen, våran station totalrenoverades för 3½ år sedan. Snacka om pengar i omlopp!

Efter jobbet, dagis- och pappahämtning så åkte vi till Polisen, passcentralen, och fixade ett pass till lilleman, han var så duktig. Känns bra att ha en legitimation på honom nu när han ändå snart är 3 år.


Hjärtat i helgen, så stolt och mallig över sin alldeles egna Byggare Bob hjälm.




Godmorgon söndag

Godmorgon!

Strålande sol, vacker blå himmel och glittrande frost på gräset. Vilken härlig morgon!
F ligger fortfarande sover, medan jag och Melvin gosar i soffan (så underbart att ha en soffa att sitta i!!)
Får se om vi åker och fixar däcken idag, ingen halka på vägarna ännu men det är så typiskt oss att vänta till sista stund, så vi borde väl ta tag i det idag!

Sen ska jag och Melvin åka och träffa Byggare Bob på torget, ska vara en massa evenemang där idag så det kan nog bli skoj!
Vad ska ni göra idag?

Nu är det dags för frullefix!


Proooosit.... Melvin nös... igen, undra om han håller på och bli förkyld?



Jul jul strålande jul

Kikade på en massa fina julsaker från Cult Design.





Måste ta ner och inventera  våran jullåda, vet inte riktigt vad vi har och inte har. I år blir det nog ingen julgran heller, jag och Melvin firar jul hos Melvins mormor och morfar medan F blir kvar och jobbar så det är liksom ingen som kommer se den ändå. Vi får nöja oss med den fina som brukar stå hos mina föräldrar.



Önskelistan växer...



Har knepat och knåpat på en liten önskelista och detta blev resultatet, jag har absolut inte fått med allt men nån måtta får det väl vara om det ska bli något till Melvin också, hihi! Vi får väl se om jag varit snäll i år....


Sov gott mina vänner ♥

Dagens outfit 1/11

Premiär för ny kategori i bloggen!

Idag blev Levi´s jeans, modell 571 Slim fit, vit myströja från Fornarina och svarta skinnstövlar VAGABOND. Utomhus i frosten åkte min varma dunparkas från Peak Performance på. Innan vi åkte på middagen så bytte jag om till en svart längre skjorta men med samma nederdel. (som jag skrev, det går inte att göra NÅGOT med håret *suck*)
Melvin kom ju med på ett hörn och han har redan fått på sig ytterkläderna, en svart MOLO overall, svart/vit randig windfleece mössa från Polarn och Pyret och svarta ECCO light kängor.





Långt vs Kort

Mitt hår.... ja det är så där mittemellan just nu, när nästan helt ner till axlarna, kan inte göra nånting kul med det alls. Så nåt måste göras, men så satt jag och kollade lite gamla foton igår och såg hur långt hår jag hade år 2006 och blev lite sugen på att spara ut igen... måste ju ändå klippas och toppas, men då blir det inga frisyrklipp.



vs





Bortse från det mesta utom just håret... vad tycker ni? Toppa och försöka spara långt igen eller klippa det i en kortare frisyr igen?




Shopping, barnvagnsgnäll och middag

Blev en tur ner på stan förut och jag var visst inte ensam, oh my vad med folk!
Melvin slumrade till i bilen på väg in och han var inte så sugen på att gå sen så det blev till att köra runt på vagnen. Det är ju smidigt för då vet man var han är, men det är trist att folk verkar tycka att drar man runt på en barnvagn så behöver man inte komma förbi där det är trångt, det är okej att gå in i vagnen och inte ens titta på en, står man och väntar på att komma förbi t.ex. en kö så är det helt okej att tränga sig framför...... det är så synd! Varför är det okej att tränga sig framför mig bara för att jag håller i en barnvagn?
Blev lite julklapps- och annan shopping i stan, finns så mycket fint i klädaffärerna men jag ska försöka hålla mig och istället handla lite till nya vardagsrummet så det känns färdigt nångång.

När F slutade på jobbet åkte vi till Melvins farmor och farfar på middag, och det vart nåt så mumsigt som lammstek. Minus (-) 1 grad när vi åkte hem med sommardäcken på så vi bestämde direkt att tidigt imorgonbitti åka och fixa det!

Vad har ni pysslat med ikväll?


Kram på er ♥

Alla helgons dag

Var det några spöken hos er igår? Vi fick inget besök men då bor vi i lägenhet också så de har inte så lätt för att smyga in.
Annars har jag inte alls hängt med att det var Halloween och Alla helgons dag denna helgen. Så inga festligheter för oss alls tyvärr. Tiden bara springer iväg.

Idag är jag ledig, så skönt, och tänkte ta tag i att fixa alla våra pass. Melvin har ännu inget och när jag hittade våra så hade de gått ut för 1 år sedan, oops! Tänkte att det kan vara bra att ha ifall ifall man ska åka väg hastigt och lustigt någongång. Men med min vanliga otur så hade de ju stängt idag med tanke på alla helgons dagen. Typiskt nu när man äntligen bestämt sig för att ta tag i det.

Får se om vi åker in till stan och kikar på lite julklappar istället. Blir till att vara vinterpåpälsade för jag såg nyss att bilen var full av froooost, brrr!


Kram på er ♥