Födelsedag.

Idag fyller skatten 3 år. 3 ÅR!!
Vi sjöng för honom innan F skjutsades till jobbet. Sen fick han öppna två av paketen så tar vi resten ikväll när det inte är lika stressigt, glad och förvånad blev han, söt!
Lite trist att vi båda jobbar idag och Melvin får lång dag på dagis, men desto roligare efteråt för då har mormor och morfar kommit hit också, vi har även bjudit in farmor och farfar på lite kalas på självaste dagen.
Tårtan känns redan misslyckad men jag lovar att visa er bilder sen, hinner tyvärr inte nu.

Hoppas ni får en underbar fredag!

Ka-tjing!

Vi sålde vagnen precis och lite klirr i kassan blev det ju, dock saknar jag redan våran fina UJ. Nu återgår jag till fixandet härhemma. Ska snart börja med tårtan och cupcakes dekorationer.


Gammal som gatan....

Ojoj det där testet skulle jag inte ramlat in på...




Bäst att återvända till fixandet hemma... (Optikern såg inget nytt på mitt öga så han kom fram till att det måste vara gammal ärrbildning. Fick även ändrat styrkan med ytterligare -0,5 så nu kommer jag få -4,50 på båda ögonen, från -3,75 som jag hade innan. Tänk till våren, jag kommer kunna se varenda löv som kommer fram på träden, hihi)



Uppdatering köket.

Hittade en ny lampa till köket, nu när jag var iväg, som antingen kan bli superbra eller kännas helt mesig när den kommer upp. Morgondagens projekt, men jag tänkte visa er den där Marimekko lampan jag tjatat om i varannat inlägg. Visst ser det knepigt ut att ha den mitt i taket (sorry att inte bordet kom med men det var såååå stökigt så vi tar det en annan dag, hihi) och visst är den lite för stor?


Vårat stooora kök med en lampa som inte passar in.



En av de två nya pinnstolarna vi hämtade hem häromdagen.



Tjyvkik på nya lampan....


Piff och puff.

Fick hem lite fin vinylplast idag på Posten som jag genast satte upp på våran ytterdörr ut mot trapphuset. Tycker det blev ganska fint faktiskt. Lite lagom piffigt!


Till försäljning.

Skyndade mig att lägga upp lite auktioner som jag hade liggandes. Borde lägga ut massa mer men får ta det lite pö om pö. Lag även ut vagnen på Blocket häromdagen och vi har fått en massa svar, förhoppningsvis är vi av med alltihopa imorgon. Lite separationsångest har jag nog, även om Buggan är omöjlig att slå.....


Onsdag.

Har precis ätit en supermumsig middag som min älskade sambo gjorde i ordning när jag kommit hem från jobbet. Det blev helstekt fläskfilé med ugnsrostade rotsaker och en alldeles för god rödvinssås till. Tack hjärtat!
Melvin är en liten nej-sägande prick just nu som inte skulle äta och som nu bara skriker så fort han inte får som han vill, ge mig tålamod någon?

Nu ska jag iväg med lite paket som ska postas, sedan handla lite och sen ska vi nog kolla på en film i soffan.

Fick en rolig grej på Posten idag också som jag tänkte visa er senare...

Det var då....

ett himla tjat om denna penna i varenda blogg jag läser. Vi har ju dessa på jobbet, som kunderna får skriva under med och jag måste medge att man blir sugen på en efter att ha sett den i olika inrednings sammanhang även om vi inte har plats för den alls. Ååh jag har alltid varit svag för grupptryck.



Tubtrugs till alla bilar.

Bilar, bilar och ännu mera bilar... det finns för tillfället inget viktigare i Melvins liv och de ligger överallt och de är små och STORA. Jag köpte häromdagen två svarta tubtrugs och de fungerar nu som bilkorgar, perfekt! De finns bl.a. att beställa här. Dock är jag inte alls nöjd med Melvins rum som det är nu, känns inte som det är ordning därinne trots att man plockar och städar, det känns bara ihopplockat och rörigt. Ska se om jag kan få till en bild imorgon så ska ni få se, kanske kan ni hjälpa mig med idéer jag inte tänkt på själv?


Vi lever...

... tyvärr är vissa av våra veckor helt fullbokade och med alldeles för lite fritid över till att hinna med t.ex. bloggen, trist men det är bara att gilla läget.

Idag har vi båda jobbat och sen har vi varit på stämma med våran bostadsrätt förening, och herregud jag trodde jag skulle skrika rakt ut. Vi var där för att rösta om våra nya balkonger (som MÅSTE göras i ordning hur som helst pga att de är undermåliga), och om de skulle rustas i befintligt skick med rundade hörn som de ser ut nu, eller om vi skulle göra de 20 cm djupare men ta bort de rundade hörnen för SAMMA KOSTNAD. Jag tycker det bara är att tacka och ta emot till en större balkong, men innan vi röstade så var det alltså en diskussion i över en timme huruvida det skulle se ut med skolådor till balkonger på våra fina (??? de är skitfula och ser inget ut för världen) hus, estetiken förstörs ju direkt om vi sätter dit fyrkantiga balkonger som de flesta nybyggen får osv.... Jaja kanske bara jag som var trött, men såna här gånger får jag bara bekräftat mina fördomar om äldre människor, griniga, gaggiga och med en supertråkig inställning till nya bättre förändringar. (Jo röstningen slutade med att vi ska få större och med 90 graders hörn, tack!)

Mina ögon är en följetong för sig. Jag var ju hos optikern igår för återbesök eftersom hon såg två oroväckande prickar på mitt vänster öga, och igår tittade en kille på det och hittade fyra prickar. Med andra ord är det en infektion som håller på och sprider sig, eller så är det gammalt bara att hon den första missade två prickar. Så nu ska jag dit på torsdag igen och ser han en förändring så blir jag skickad akut till ögonläkare.... hum! Jag orkar inte med sånt här nu, så jag hoppas det är lugnt till på torsdag. Då är det dagen före Melvins födelsedag och vi har massor att baka och städa och fixa. Stressigt som vanligt.

Jag kommer säkert få magsår snart också. Ååh.

Typiskt....

Hade tagit lite outfits och bilder från våran dag och så glömde vi kameran hos svärföräldrarna.... jaja ni får se bilderna 1 dag försenat sen.

Maten var underbart god, rårakor med rådjursfilé i supergod sås, MUMS! Melvin fick jättefina försenade julklappar av sina kusiner, vi med för den delen. Jag fick en försenad födelsedagspresent, bodyspray från Victorias secret som doftade rosor och champagne, det ni, underbart! (De har precis varit i USA i 3 veckor så det var en massa fint därifrån)

Efter middagen så åkte vi och hämtade två svarta pinnstolar som jag hittade på Blocket imorse, det blev kanon i köket så det får ni se imorgon, nu MÅSTE vi bara byta ut kökslampan, den är supersnygg som den är, men passar absolut inte in där som det är nu.

Nu ska jag precis lägga ut lite mera
Tradera auktioner och sen är det dusch och sova, klockan ringer i vanlig ordning kl 04.45 imorgon bitti.... tillbaks till verkligheten!


Då var vinnaren dragen...

...och det blev Erika. GRATTIS!! (Jag har just mailat dig också)


Många små lappar att skriva....

Solsken.

God förmiddag!

Här är vi i städar och tvättartagen idag. Neverending story, det tar ju aldrig slut...
Melvin kollar på Wall-E och jag har paus. Vi ska iväg och köpa lite blommor och grejs sen, ikväll är vi bjudna till svärisarna på middag. Melvins faster från Sthlm är och hälsar på så det ska bli lite försenade julklappar och annat mys.

Solen lyser och fåglarna kvittrar sådär härligt vårigt idag så det får bli en promenix för oss strax.

Glöm inte
tävlingen!!


Kram på er!

Dagens lilla och stora.


Melvin bara ställde sig framför mig och flummade idag så han fick vara med
på en dagens outfit idag. Det blev rosa tröja från PO.P (hans favorit!) och ett par mörka Brandstrom jeans till.



Jag tog på mig min långa underbart tunna sköna cardigan från Gina över ett längre linne
från Lager 157, lite glattare leggings från VILA på benen.

Lördag.

Idag har jag och Melvin tagit det lugnt på våran lediga dag. Lekt med alla bilar, varit i stan, åkt spårvagn och bråkat på ICA (och då blev Melvin utan lördagsgodis, hård men rättvis!). Efter att F hämtat oss där efter sitt jobb lagade vi mat och bakade tårtbottnar. Efter det städade vi källarförrådet, och om inte förut så måste vi nu verkligen leta upp nån loppis för nu har vi ett helt förråd fyllt med grejer som ska säljas, herregud vad med prylar och SKIT man samlar på sig på bara 4 år!

Nu tänkte jag lägga ut våran fina Urban Jungle vagn på annons, känns lite överflöd med två vagnar när han i princip aldrig åker vagn om dagarna längre, och då väljer jag hellre att ha kvar våran Bugga Bee.
Får se om jag hinner få upp lite mer
Tradera auktioner också, hade gärna tagit en kopp te med älsklingen som sitter och knappar på sin dator i vardagsrummet, puuh, det är inte lätt att vara ledig inte.

Ny webshop, Model Mini!

Här kommer ett tips på en fin och trevlig webshop som just öppnat. Den riktiga butiken ligger i min gamla hemstad så det känns extra kul att tipsa om den såklart!
Roligt med tuffa kläder i lilla hålan, hihi. De har just nu en del rea också och med en massa storlekar kvar. Melvin hade gärna shoppat detta nedan. (Mamma du får gärna köpa en Shampoodle dress till om du springer förbi stl 110, superbilliga nu ju!!)


Bästa vänner!

Igår när vi var uppe på vinden och rensade förrådet så satte sig Melvin hos F medan jag plockade in de sista grejerna. Det var kyligt däruppe och vi hade mössor och tjocka byxor på oss. Helt apropå medan Melvin satt och huttrade hos F så sa han "du är min bästa vän" Awwwh! Hur gulligt lät inte det?
Imorse innan F gick till jobbet så ropade han till Melvin och sa att han var hans bästa vän varpå Melvin svarade: "Mamma är det"  Gulle!

Kärleken till detta underbara barn bara växer och växer och han är verkligen det bästa som hänt mig. Jag kan fortfarande inte låta bli att fascineras av att han verkligen är en blandning av oss liksom fiftyfifty, häftigt!



LYCKANS MINUT Av: Eric Lindorm

Är det sant att jag håller ett barn på min arm och ser mig själv i dess blick,
att fjärdarna gnistra och jorden är varm och himmelen utan en prick?
Vad är det för tid, vad är det för år, vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår, hur fick jag dig i min famn?
Jag lever, jag lever! På jorden jag står. Var har jag varit förut?
Jag väntade visst millioner år på denna enda minut.

Pom Pom på MONKI!

Hann springa in på Monki snabbt idag och fyndade där en cerise oversize collegetröja för 75 kr (ord 300 kr) och en cremevit topp med gulligt print på för 25 kr (ord 100 kr). När jag fyndat så fint och billigt kunde jag inte låta bli att slita med mig den vita supersöta spetsscarfen med pompom bollar på (200 kr), lovely! Den tänker jag använda till min skinnjacka i vår, men jag funderar på om jag ska byta till den svarta?



Bageri Melvin och mamma AB.

På eftermiddagen passade vi på att förbereda och baka cupcakes till födelsedags- och dagis fikat. Slängde ner de i frysen så är det bara att ta fram och dekorera när det är dags. Imorgon ska vi även få till en tårtbotten tänkte jag.


Bagarna... (eller Flummot och Krullot kanske!!)



Vi rensade varsin visp, hihi!



Odekorerade cupcakes med Marabou mjölkchoklad... mums!



Nyfriserad!

Då var dagens äventyr avklarade och vi hann med ovanligt mycket idag, wihoo!

Optikern var väl inte jätteförtjust i att se att jag inte varit där sedan 2005, och min syn hade klart försämrats, så det blev lite starkare. Ska även vara linsfri i helgen och komma på återbesök på måndag eftersom hon såg lite skumma prickar på ena ögat som hon ville skulle försvinna. Sedan beställde vi ett provpar så  att jag får testa med den nya styrkan, hon ville inte öka på alltför mycket på en  gång så vi skulle se om ytterligare ett par veckor om jag kände att jag  behövde starkare ändå. Vi började även prata nya glasögon, men stopp och  belägg, vi skiter tyvärr inte pengar i detta hus. Det får bli nästa investering  efter att vi fixat bilen som står på tur. 


Efter optikern passade jag på att kila runt i lite affärer och shoppa lite fint. Sedan var det dags för klippning, och jag blev supernöjd, hon var kanonduktig för att vara en s.k trainee, man blir ju lite nojjig att hon inte skulle förstå hur jag ville ha det och så, men det var inga problem. Det är så skönt att ha mjuka lena toppar att rufsa runt i igen, underbart!


När sedan F kom hem från jobbet drog han med mig och Melle upp till vindsförrådet och så började vi rensa där, fyllde ett annat förråd med bara skräp som vi ska slänga och fixade i ordning det som vi ska försöka sälja på loppis i vår. Nu är det bara källarförrådet kvar och sen organisera vad som ska stå vart och till sist, rensa i våra skåp uppe i lägenheten så att rätt grejer åker vidare till förråden där det ska vara. Det blir så rörigt när allt hamnar överallt. Men snart är det ordning på torpet!

Mössoman!

Möss-galning som jag är fastnade jag för dessa coolingar från 5TH&FRANKLIN. De och många andra finns att köpa hos babyshop för 199 kr/st.


Mössan i mitten borde Gnällvin haft på sig igår när vi sprang i affärerna, ujuj...

Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin!

Lillebror?

Idag hade F frågat Melvin vad han önskar sig till sin födelsedag och hade fått till svar: "en lillebror" varpå F frågade honom igen vem som hade sagt det/ville ha det (försökte luska ut om någon sagt att han skulle säga så typ) och då svarade han "bara Mellin". Sen hade F frågat varför han ville ha det och då hade han svarat att "vill leka med han"

Awwh sweetest! Nu är det ju varken lillasyster eller lillebror på G men Melvin verkar ju åtminstone redo, hihi!

TACK!

Tack snälla ni, vilket gensvar min första tävling har fått/får!
(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)


Happy holiday!

Wiihoo nu tar jag helg!! Är ledig fredag, lördag OCH söndag, underbart. Det är ju nästan så att man hinner vila upp sig, hihi.
Imorgon blir det dock ingen lång sovmorgon, ska först till optikern och sedan mina vänner, ska jag klippa mig. Provar en ny tjej på
Urban Björn Axén och hoppas hon klarar av att förvandla mitt svintohår till en lättskött lite kortare tuffare frisyr. Har klippt mig där de två senaste gångerna och iallafall varit så nöjd att jag kan tänka mig att klippa mig där igen, jag har nog aldrig känt mig 100% nöjd efter ett frisörbesök.


Dessa bilder tar jag med mig till frisören, så jag hoppas att det blir något liknande.



Mums!

Efter en lång dag på jobbet, en snabb shoppingrunda med en utbrottsunge, en snabbmiddag på 1 minut och sedan husvisning på det så tyckte jag att jag var lite värd att slurpa i mig lite av denna hemskt goda glass från Ben&Jerry´s. Min absoluta favorit bland alla goda smaker.



Melvin och F kör racerbil i hallen just nu, svärfar var precis här och hjälpte oss lite med livförsäkringspapprena, mycket att fylla ioch tänka på. Förhoppningsvis har vi fått ordning på det så att vi kan trygga våran/Melvins framtid om något läskigt olyckligt skulle inträffa. Hua!


Seg som kola.

På väg till jobbet nu, otroligt seg idag. Ute är det helt kolsvart och helt lugnt och tyst.
Apropå seg så blev kolasnittarna ganska mjuka, okej att de ska bli lite sega, men mjuka? Aja vi får se vad gästerna tycker för jag hinner inte baka nya....

Nej off I go.



Skoj att så många har hittat till
tävlingen nu, men flera kan ni bli, kom igen!!

Kalasförberedelser.

Idag är det 10 dagar kvar till lilla hjärtats 3 åriga födelsedag. Det blir inget storslaget, men mormor & morfar och farmor & farfar kommer hit på självaste födelsedagen sen får vi se om vi hinner med något riktigt kalas med alla kompisar. Vi jobbar båda två hela den helgen och dagarna runtomkring, lite trist men inget att göra. Idag blev det (skulle bli, får se om jag kan rädda kakorna som spred sig som en löpeld över hela plåten!! Ooops...) kolasnittar, receptet hittade jag här men det står även nedan. Vi ska även hinna med tårt- och cupcakes bak nu i dagarna att ta med till dagis, nu har vi ju två avdelningar att baka till! (En födelsedagsfika och en avskedsfika)


Sen knackade DHL på dörren idag också och levererade ett litet spännande paket, jag har en idé till tårtbaket som jag hoppas ska bli bra.







Ballongspelet.

Vi har haft en väldigt lugn och skön dag idag, jag och Melvin. Städat lite, varit ute på promenix och postat lite Tradera paket, gått upp med lite grejer till förrådet och insett att vi knappt kunde öppna dörren där nu (MÅSTE RENSA!!) och bara myst och lekt. Melvin ville spela ballongspelet så det gjorde vi nu på eftermiddagen, det rekommenderas verkligen för er som har en 2½ åring - 3 åring hemma.

Photoshoot

Visar upp sitt plåster på tummen och blir glad när rätt färg kommer...

Blir sur och säger "Ahh typist" när han redan har färgen och säger sen "Pela igen mamma" och häller av alla sina ballonger.


Update:

Ska beställa synundersökning (ser kassare än ever trots linser),
beställa livförsäkringspapper (hua, vi har ingen livförsäkring ännu jag o F, galet!),
ordna tid hos HUD för borttagning av ett födelsemärke jag har (är det så man gör, ringer dit direkt?),
ev beställa klipptid om inte synundersökningen blir snordyr (har ångrat mig, vill inte spara ut längre, nu åker håret igen)
och ringa SKANDIA och höra vad som egentligen gäller med ersättningen nu när Melvin ska opereras i februari för halsmandlar och polyper.



Men nu ni så slutar F om 6 minuter och idag blir det äntligen den fyllda köttfärslimpan som jag måste fortsätta med nu.

Jag tävlar, gör du?


Klicka här för att komma till tävlingen!

Jag tävlar, gör du?


Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 500:- hos
Oki-Doki barnkläder.
Tävlingen hittar du hos [ TUMADRE ] .

Planerna för dagen.

Idag är jag och Melvin lediga, än så länge har vi inte gjort något mer vettigt än slängt in lite tvätt i maskinen som är färdigt att hängas nu. Har lite samtal på min lista som jag måste få gjorda idag.
Ska beställa synundersökning (ser kassare än ever trots linser),
beställa livförsäkringspapper (hua, vi har ingen livförsäkring ännu jag o F, galet!),
ordna tid hos HUD för borttagning av ett födelsemärke jag har (är det så man gör, ringer dit direkt?),
ev beställa klipptid om inte synundersökningen blir snordyr (har ångrat mig, vill inte spara ut längre, nu åker håret igen)
och ringa SKANDIA och höra vad som egentligen gäller med ersättningen nu när Melvin ska opereras i februari för halsmandlar och polyper.

Skönt med lediga dagar va?

Skynda fynda.

Imorgon startar melike.se ta 2 betala för 1 på sin rea, för medlemmar startar det idag. Blir sjukt billigt och än finns lite fynd kvar att göra. De har bl.a.MINI A TURE jeans och jeanskjolar kvar, ETNIES skor m.m.


P.s. Glöm inte tävlingen!

Ett år...

Ett år har gått sedan vår älskade kille började på dagis.
Första halvåret var superjobbigt då han inte ville lämnas där och fick oss att känna oss som usla föräldrar som inte kunde vara med honom på dagarna. Han vantrivdes verkligen de första månaderna och pratade inte bra om dagis. Runt sommartid började det flyta på lite bättre och han började inte gallskrika och få utbrott förrän på dagisparkeringen (innan började det så fort jag eller F tog på oss jobbkläder hemma...)
Nu de sista månaderna har det gått riktigt bra och han berättar att han har lekt och ätit "mörgås" på dagis, det är därför lite halvvemodigt som vi nu på onsdag officiellt börjar på en ny avdelning, den STORA avdelningen. Jag hoppas så att han ska välkomnas in i gruppen och jag hoppas ännu mer att han ska vilja vara där och leka på dagarna och ha det superkul.
Vårat älskade stora lilla hjärta ♥ ♥ ♥


Hejdå Smulan. Hej Haren.

Tävling Marimekko Iittala skål mini.

Tävla om en superfin Marimekko skål från Iittala. Det är den lilla klara 12 cm hög. Iittala klistermärket finns på foten, och Marimekko tryckt i botten. Givetvis är det en helt ny skål som lottas ut. Tävlingen pågår fram till söndagen den 25:te jan kl 20.00.

Reglerna är enkla:
Jag kommer att lotta vinnaren.
Att länka till detta inlägget med bilden i sin blogg ger två lotter (glöm ej att lämna kommentar här efteråt så att jag vet att ni är med och tävlar), för er utan blogg går det bra att  bara lämna en liten kommentar i detta inlägg men det ger då endast en lott. LYCKA TILL!


Tävling på G.

Har varit dålig uppdatering i bloggen det sista och tiden räcker inte till. För att kompensera mina alla läsare som blir fler och fler (KUL!! Men vilka är ni??) så tänkte jag att vi kör en lite tävling.... mer info kommer så håll utkik!


18 januari.


Dagens (ja eller kvällens då) mjukisoutfit på mysmiddag hos svärisarna blev en lila lite längre kofta HM, svarta leggings GINA TRICOT och på fötterna blev det svarta HUNTER stövlar eftersom det reeeegnar här i  Slaskeborg. Drog på mig min fina jacka från Odd Molly till detta.

Nya planer.

Får bli köttfärslimpa imorgon.... nu åker vi till svärisarna och får middag och hämtar Melvin. Ses senare!

Tjooho!

Idag har jag och Melvin varit ute på lite äventyr, inget mera spännande än en bussfärd, en biltur och lite mat- och småprylsshopping.
Köpte mig äntligen ett par skinnhandskar, På CUBUS av alla ställen, superbilliga 74 kr, KAP! De blir nog kanon till skinnjackan i vår.
Sen åkte vi hem och lagade lite mat och busade och pysslade och så var det kväller och man har en jobbdag framför sig igen, kl 8-16 så man är åtminstone hemma i tid.

Har ni lika taskig inspiration till middagsmat som jag har just nu kan ni prova
Pernillas köttfärslimpa, den ska vi äta imorgon, jag har nog aldrig gjort köttfärslimpa så det blir spännande, kan tänka mig att det går att variera i all oändlighet.

Imorgonkväll slutar mina auktioner, missa inte!!

Sov gott!

Strået vassare, Odd Molly.

Odd Mollys vår och sommarkollektion för 2009 går nu att kolla in på deras hemsida. Hittade lite fina saker som jag kan tänka mig till våren.


Min favorittunika har gjorts om lite och ser snyggare ut än någonsin, älskar modellen. Den grå med rosa SKA jag bara ha.


Hade inte tackat nej till dessa heller.


Fint fint fint!!



Påfyllning i vårgarderoben.

Litet budget nyheter som gärna hade fått flytta in hos mig, ekar tomt just nu på roligheter att klä på sig.


1.
Randig snygg basic 199,95 kr
2. Supertuff jeanstunika 399,95 kr
3. Söt och användbar cardigan 299,95 kr
4. Svart enkel kjol 99 kr
5. Denimleggings 299,95 kr
6. Väska med axelrem och bärhandtag 249 kr
7. Gladiatorsandal ca 306 kr



Tröttsam dag.


Jobbigt att vara runt med mamma och göra en massa ärenden....zZz....



Barnfötter.

Satt och kikade runt lite förut och hamnade på en webshop i Danmark som jag handlat från förut och som är mycket snabba och serviceminded, där hittade jag superfina Mini A Ture skor som skulle bli perfekta som vårdojjor till Melvin. Måste mäta hans fot så fort vi vaknar imorgonbitti.
Måste nog inventera hans skoförråd till våren, hoppas han kan ha sina Converse fortfarande, de blev inte mycket använda i somras/höstas. Sen har vi även ett par DC skor som är tänkta till våren, men som har fått tjyvstarta redan nu, de passar nämligen preciiiiis. Hoppas att PUMA kommer med någon ny fin modell, de passar Melvins fötter superbra och är perfekta springskor på dagis.


Basketskor från MINI A TURE och tuffa DC skor.



Har ni sett några fina barnskor bland vårnyheterna?




Tre sorters makaroner.

Äntligen lite lugn och ro... fullt ös på jobbet, egentligen inte så mycket folk men vi hade att göra ändå.
Jag slutade kl 19 och då fixade vi världens fredagsmiddag, falukorv och tre sorters makaroner, hade bara massa småduttar kvar i alla paket, men det blev minst sagt en mumsig blandning. Favoritmakaronerna just nu är
Zetas Casa Di Luca Strozzapreti som mamma köpte sist hon var här, prova de!
Får försöka komma på något mer spännande tills imorgon, jag och Melvin är lediga, F jobbar.


Mumsiga!

F har precis gått och lagt sig och han klargjorde tydligt att han tyckte att jag skulle komma också, så godnatt vänner!


Skynda skynda...

Oj oj nu fick vi superbråttom.... ska vara på dagis om 21 minuter och jag sitter i myskläder, var ingen bra idé att sätta sig här en snabbis... oops.
Hoppas ni får en mysig och STRESSFRI fredag.



Härliga soliga skog.

Lite bilder från våran utflykt på eftermiddagen igår. Soligt, klarblå himmel och iskallt, men mysigt. Vi funderar på att gå dit imorgon innan F börjar jobba och ha lite fika med oss och varmare kläder, perfekt start på en ledig dag för min del.


Fina hjärtat älskar att vara i skogen.


Walk on... ice... Mamman och Melvin


Krispigt vatten och blå himmel.


Melvin älskar allt som har med pinnar att göra.





Nattuggla.

Kom hem från jobbet för ca 1 timme sen och har nu ätit lite middagsmat som älsklingen lagat (TACK ♥) och kikat runt på alla bloggar och lite annat man vill hinna med. Har så svårt att bara lägga mig ner pladask och sova trots att det är mitt i natten, man blir lite speedad efter 10 timmar på jobbet.

Idag så var min chefs chef hos oss och berättade lite om utbildningen de har sökt för mig. Det är bara åtta personer från hela Sverige från franchisedrift som blir uttagna varje år och jag är alltså en nominerad. I februari får vi veta om jag får hänga med på äventyret, jag är rekommenderad från två håll så mina chanser borde vara goda (håll era tummar!!). Utbildningen börjar sen i mars och håller på fram till i december ungefär.
Efter utbildningen är jag i princip färdig att driva en egen station och jag får förtur före de som inte har gått denna utbildning som tar upp bl.a. Ledarskap, rekrytering, ekonomi, juridik, coaching och en massa mer. Oavsett vad man hamnar och vad man gör i framtiden så kan jag inte tänka mig annat än att denna utbildning kommer att öppna nya spännande dörrar åt mig. Så nu är det bara att vänta och se.

Imorgon skulle F jobba igen och jag börjar kl 10, men jag ska iväg med Melvin innan jobbet så det blir nog en del stress ändå, borde hoppa i säng.....



Tack snälla
Maruttan för denna fina award ♥ ♥ ♥ .
Finns en massa underbara Mammabloggar därute som jag gärna gett denna vidare till men de flesta som jag läser har redan fått denna så det känns lite tjatigt att ge dubbelt.


Godnatt alla fina ♥


Bunkrar för vinter 2009/2010

Så då var vinterkläderna för nästa säsong fixade och klara, bara mössor, vantar och skor kvar. Helt galet men jag kan inte låta bli när det är så billigt att handla nu. Han har ett två-delat Didriksons, MEXX fin jacka, MOLO-jacka, och nu denna underbara svarta Mini A Ture overall som är på väg hem. Hoppas nu bara att jag gissat rätt på alla storlekar, annars går det väl att sälja och köpa nytt när det beger sig.


Är den inte fin så säg!?




Trasig natt.

Puh, inatt var det inte mycket till sömn... Melvin har sprungit lite fram och tillbaka och F har inte mått bra och varit uppe ett par gånger (nej inte kräkts, men typ bara druckit ett glas vatten, varit på toa), min skalle är tyngre än tyngst just nu.
Så som ni förstår har vi inte hunnit ut ännu, vi har tagit det ganska lugnt och kokat ägg till frulle och lite sånt.

Drömde förresten om fästingar inatt, att vi varit på våran skogsutflykt och när vi kom hem därifrån hade jag minst 50 fästingar som bitit sig fast på mig.... ehh skumma drömmar man har!

Nu duschar killarna men så fort de är klara så sticker vi ut en sväng, ska försöka samla krafter för att palla med ett 10-timmars pass på jobbet sen.



Myskväll.

Så då var vi hemma igen efter en mysig kväll hos våra fina vänner J & C med dotter. Vi gjorde egna hamburgare med potatisklyftor (eller vi och vi, med en kock i sällskapet är det inte idé att lägga sig i matlagningen) och till efterrätt hade vi med oss söta Mini Daimstrutar. Mycket gott och trevligt som alltid

Jag o F hade tänkt se en film nu om Melvin ville somna, men jag tror vi knoppar vi också, vi pratade istället om att hinna ut i skogen med lite fika innan jag börjar jobbet imorgon. Mycket mysigt det också.



Dagens shopping blev det tuffa tuggummilinnet
med stjärnor bak från MOLO.
Fina men låååånga byxor från MINI RODINI kom idag
också, skojigt!







Snutte uppdatering!

Melvin vaknade kl 01.30 och verkligen gallskrek, det enda som hjälpte var att ge honom sin "Nutte" och "nappe" , 2 sekunder efter det så snarkade han högt igen, plutten.
Han kommer aldrig klara av att skilja sig från Nutte o Nappe.... hur gör man??



Liten mun

Melvin säger så mycket roliga saker nu om dagarna och jag glömmer så fort, får nog bli denna till födelsedagen.
Gårdagens roligaste var i bilen igår när vi var ute en sväng och F körde och svängde lite fortare och Melvin ropade förtjust "kör rejserbil pappa", när vi sedan parkerade hemma så sa Melvin helt apropå till F: "siiitcooolt pappa" hahaha.... det lät så otroligt roligt!
Vårat hjärta, vi älskar dig så mycket!



Godmorgon!

Här myser vi lite i TV soffan innan vi ska göra oss klara för dagens äventyr, har ju ledig dag idag OCKSÅ! Verkar grått och trist ute men det regnar nog inte. F sover just nu men jag ska snart väcka honom och hoppas han mår bättre idag.
Behöver fixa lite hemma och sen köpa blommor till köket och sovrummet, julstjärnorna förpassades till soporna häromdagen.
Ikväll ska vi till några vänner på mysig middag, det ska bli trevligt!

P.S. Fick upp lite
Tradera auktioner igår, långtifrån alla men Powerlistern strulade, så resten kommer ikväll.



Jag vågar knappt andas...

... men Melvin (som iofs inte somnat än!!! Tack dagis....) har inte ens frågat efter napp och "Nutte" nu på kvällen, wow!!
Vi får väl se hur det går, men han verkar acceptera mer och mer att han inte får ha den så fort han har velat det sista. Skönt.
Den där Snutten har gett mig riktiga ångestattacker både en och två gånger. Bara tanken på att hans bästa vän ska tappas bort och hittas av någon annan som inte alls förstår vad denna trasa är för något och bli slängd ger mig gåshud BIG TIME.
Håll tummarna nu!


Melvin med sin älskade Snutte på pappas födelsedag 28 maj 2006.



Update: He is sleeeeeping.... tada!!



Dagens MOLO och KATVIG shopping.

Shoppade underbart söta Dalmatiner idag, fick reda på att Dalmatinerna inte kommer göras i "storpojke" tröja (?) så jag slog till på ett par tjejleggings istället, men det blir kanon som långkalsong, snyggaste linnet kunde jag inte motstå. Till 40% REA hittade jag även ett par snygga jeans och en KATVIG tröja jag kikat på men inte kommit mig för att köpa.





Sovmorgon...

Ledig dag idag så det blev sovmorgon till..... kl 13.00! Ooops... fast jag var uppe vid kl. 06.45 för att åka till jobbet igen (efter 4 timmars sömn) för att lämna den förbaskade nyckeln som återigen hade åkt med mig hem, surt!

När man somnar om igen och såhär mitt på dagen så brukar iallafall jag drömma lite skumma drömmar och idag var inget undantag, det var jag, Mamma och några till som målade om nedervåningen på Åhléns City helt i svart, varenda hylla, vara allt... vi använde såna här skurborstar att måla med. Hur skumt som helst? Betyder?

Nu tänkte jag åka och kika på lite MOLO nyheter till Melvin (har 20% på en butik i GBG så det blir skoj!!), har faktiskt inte hunnit klämt på några vårnyheter ö h t i barnklädesväg och det mina vänner har nog aldrig hänt, förut var jag nere i lådarna samma dag butikerna fick kläderna, hihi.

Ikväll tänkte jag försöka hinna uppdatera min bilddagbok (ligger bara efter typ 3 månader....) och även ladda över alla bilderna från kamerorna, och sen lägga upp lite Tradera auktioner, så det blir kvällens to do.



Familjen, aningen retuscherad av mannen, kan inte sluta le när jag tittar på den, hihi!
Taget för lite mer än 1 år sedan.



Fint till diskmedel.

Såg just att CULT DESIGN lanserar nya färger på den fina diskmedelspumpen, åååh! Jag är ägare till en vit men blev bra sugen på den gröna att variera med. Snyggt blev det också att ha diskborsten i glas, vi har setet helt i vitt.





Vill man ha lite mera design i köket vill man kanske satsa på en superfin VIPP istället. Tycker den vita är superfin och hade gärna haft den själv. Väljer man den cremefärgade så är det just nu REA.
Sen finns det en tredje som jag tycker är värd att nämnas, och det är den från EVA SOLO. Våra vänner har den i sitt kök och den är också riktigt fin!



Kartell lampan pendel È


Har kikat lite på en ny kökslampa för jag börjar verkligen lessna på den vi har nu, den är alldeles för stor för att centrera över vårat lilla bord som står intill väggen och jag tycker det ser lite felplacerat ut när lampan hänger och lyser mitt i taket.

Hur som helst så är det inte så lätt att hitta någon snygg men som ändå är lite mindre i modellen.... men så såg jag denna --> och tänkte att den kunde passa, det står att den passar utmärkt i ett fönster och då lär den ju vara rätt liten.

Tror det får bli en transparant om det blir något köp, svart skulle nog se läckert ut också, men ljuset blir nog inte det bästa över ett köksbord.

Är det någon som har denna lampa eller som tror den kan passa över ett 1m2 stort (litet?!) bord.






Grått och trist.

Vilken härlig måndag det var idag då. Blåsigt, fuktigt och bara supertrist. Börjar kl 14.00 idag så det blir iallafall en lugn förmiddag hemma, å andra sidan jobbar jag till kl 24.00, så jag hade hellre börjat tidigt och kommit hem i tid.

F ligger i sängen och är sjuk, öm i kroppen, jag var precis iväg och köpte saltlakritsgodis, hans cravings när han är sjuk ♥

På onsdag ska vi ha inskolningssamtal med den stora avd på dagis, han börjar där nästa måndag, hoppas han smälter in i gruppen nu när de redan hunnit bli så taighta, och att han kan komma in i deras rutiner.

Nu ska jag hänga tvätt och fixa lite, julen är bortstädad nu men det står kartonger och grejer överallt så det är ett kaos att försöka få ordning på.





Födelsedagskläder.

Har precis klickat hem två byxor till Melvin från minirodini, perfekt med rea! De är nog ännu lite stora men jag slår nog in de som födelsedagspresenter, han fyller ju 3 år om 3 veckor, våran älsklingskille....



Det blev svarta tuffa jeans        &          sköna mjukisar med mumier på




Samma sak om och om igen...

Det slog mig just nu när jag läste runt i lite bloggar att det är många "lite större bloggar" som skriver om samma sak 1 minut efter varandra. Jag trodde det var bättre att inte skriva något alls om man som jag haft total bloggtorka det sista. Eller har jag fel? Ska man kanske kopiera någon bild och upprepa någon annans inlägg bara för att hålla igång bloggen?



Energibrist.

Ja vi borde nog kanske haft en ledig dag hemma att packa upp i lugn och ro, städa undan, och bara landa. 10 timmars passet på jobbet idag har känts lite motigt, och inte blev det bättre av att börja dagen med att höra att man tydligen missat Melvins inskolningssamtal med "stora avdelningen". Så kan det gå, han ska nog överleva ändå, trots att vi fick lite griniga blickar från hans nya blivande fröken.

Lite ljus på den gråa himlen idag var snabbtjatet med min chef som berättade att hon har börjat bokat in mig på ledarkurser för att kunna driva en egen station och bli ställföreträdande chef "på riktigt" på vår station. Börjar redan om ett par månader, pirrigt tycker jag, men jag kommer nog lära mig en massa nyttigt att ha med i bagaget vart man än hamnar.

Vad ska ni andra pyssla med i helgen?



Underbara vårnyheter!

Finns en massa fina prints bland vårens nyheter från MOLO. Tröjan med små vovvisar på blev nog den jag fastnade mest för sådär direkt, men tycker egentligen de flesta var fina. Som vanligt så fanns det ju mer fina saker på "tjejsidan", som heldräkten med koppar på, lovely!!





Pinnstolar.

Fick ett tips av en läsare att kika på några liknande stolar till köket som den Melvin har (svart), och det vore nog inte så dumt. Finns en mängd pinnstolar på Blocket (men de kostar några hundra och sen omlackering på det) och i sommar kan jag nog fynda de för några tior på auktion i min hemstad, men jag vill ha stolarna nu. Hittade dessa på det stora varuhuset och det vore kanske inte så dumt tillsammans med Melvins stol?



Melvins stol respektive "vuxenstolen".




Borta bra men hemma bäst...




Vi har haft en supermysig och kylig semester i Sälen/Lindvallen. Melvin har gått på sin första skidskola (hihi gick sådär att lära sig ploga) och vi har trotsat minusgrader och kalla vindar uppe i backarna. Vi har ätit årets första semla och druckit en himla massa varm choklad med grädde. Stugan var superfin och vi bodde 10 meter från liftarna, perfekt. Vi invigde Melvins snowracer och han älskade det. Inga brutna ben, men de borttappade nycklarna är ett faktum.

Tack för allt mamma och pappa! ♥

Off we go....

Nu åker vi mot Sälen! Ha det nu så bäst för det ska vi ha.......!!



...

Varför gör jag alltid så? Tar för mig alldeles för mycket saker samtidigt och glömmer bort det jag egentligen höll på med från början? Jaja... nu är iallafall F´s garderob sorterad i färgordning, städskåpet städat, skåpet med kökssoporna rengjort och ja.... väskan är, hmm, inte riktigt färdigpackad! Nu ska vi iväg på middag hos svärföräldrarna och när vi kommer hem så måste jag göra det jag egentligen skulle göra idag......





Gott nytt år!!

Såhär tre dagar in på nya året så passar jag på att önska Er alla ett gott nytt lyckligt 2009. Bättre sent än aldrig, hihi. På nyår jobbade jag till kl 18 och började kl 10 dagen därpå men vi hade gäster och spelade spel och hade trevligt till kl 03. Hoppas ni andra fick en lyckad nyårsafton!

F ska precis till att korka upp bubbeldrickan!



Sovmorgon var det här....

Underbart med sovmorgon! F började kl 11 idag så han lät mig sova och tog Melvin själv. Jag borde vara fulladdad med energi, men är fortfarande trötttt.... Hoppas bli klar med packningen ganska snart så vi kan gå ut i solen lite, skulle behöva röja lite här och putsa fönster också, trist.



Förväntansfull kille i nya skidgrejor, SCOTT glasögon och EVEREST hjälm.



String hyllan är uppe!

Äntligen fick vi de där två minutrarna över så att vi hann få upp stringhyllan i köket. Det gjorde verkligen mycket att få upp något bredvid fina Kakaoplanschen. Nu ska vi bara byta ut stolarna till svarta och måla bordsbenen på Perstorps bordet vita, vad tror ni om det?




Fina saker på hyllan:
CULT kruka med murgröna, Marimekko plåtaskar, Iittala skålar och en shaker från Jamie Oliwer
.


Imorgon är det städ och packdag på schemat, har egentligen en massa att skriva om, och en massa bilder att visa.... men jag hiiiinner aldrig, kanske får jag till något mera inlägg imorgon.


Puss & Kram ♥

Nedräkning, 1 more day...

...tills vi åker till Sälen, wiihoo! Vi (F, jag & Melvin) åker med min mamma, pappa, bror & hans sambo. Eller ja, vi ses i Sälen eftersom vi åker från olika städer men vi ska bo tillsammans i en stor stuga och åka en jäkla massa skidor och bara njuta av ledigheten. Vårat hjärta ska gå i skidskola, stora killen!