Mamma, kolla här!

Fyndade jeansen i rätt storlek till halva priset precis, bra va? Till er andra shoppingtokar så är det 50% på det mesta i klädesväg om ni klickar här!



Godnatt!

Rea fynd

Jag brukar aldrig ha tur att hitta fina kläder på rean och har för den delen inte lust att trängas med armbågstacklande fyndare, men när jag får nys om superfynd så kan jag inte låta bli. Speciellt inte när det blev den här fina skålen för 139 kr.
Haha hängde ni med, från kläder till inredningsdetalj... supernöjd är jag hursomhelst!





Jo vi lever...

.... det har bara varit lite föööör mycket att stå i det sista.
Det verkar dock som att det nu rullar på och jag är snart back in business här igen!
Tack för att ni trots inläggsbrist har kikat in här ♥

Känns lite efter att börja skriva om våran jul NU, men den har iallafall varit supermysig med en massa fina klappar som får visas upp allt eftersom de fastnar på bild.
Hoppas ni har haft det lika bra som vi!

Gästspel.

Igår var det ledig dag och en massa trevligt skoj på Lek&Buslandet med shopping efteråt. Mitt i bollhavet ringer min telefon och det är en tjej från en annan station som undrar om jag kan jobba där (!) på deras station.... hon ville att jag skulle komma vid 16 men efter lite samtal fram och tillbaka så sa jag att jag i såfall kunde komma vid 19.00 (jobbade till 24). Skönt med lite extra pengar men samtidigt tar det emot på en ledig dag....

Tur att jag är ledig nu hela helgen, även om vi har haft slappdag idag. Bakat bröd och pepparkakor och putsat ett fönster! Lite lagom lördagsgöra. När F kommer hem har jag lovat Melvin att vi ska åka och handla lördagsgodis, det var för övrigt det allra första han frågade F imorse... "De e lörda pappa?"

Sitter vid fel dator för att fixa med roliga bilder, tänkte lägga in från igår, men får göra det lite senare.



Halvdag.

Var tvungen att gå tidigare idag då Melvin skulle hämtas, hans farmor o farfar som skulle hjälpt till idag ligger båda dundersjuka efter att ha hälsat på sina andra barnbarn i Stockholm.  Ganska skönt att få jobba halvdag bara, det var dessutom supermycket att göra så jag fick ringa in extra personal tidigare ändå.

Jag och Melvin åkte och handlade mat efter dagis, han fick bestämma idag och sa direkt att han ville äta "TACOOS" så det fick det bli. Så gott ju så det kan man äta ofta, mums.

Nu ska vi kila i säng, är så trötta både F & jag, är det årstiden tro? Imorgon ska jag och Melvin till Buslandet, vi tar med oss Melvins favvotjej Tilde och hennes mamma... blir förhoppningsvis lite seriös julklappsshopping efteråt också, myspys!

Sov så gott! ♥

Mjuka flugsvampar!

Kikade på Styleroom för några dagar sedan och sprang på dessa fina svampar i ett underbart barnrum. Himla rolig och enkel idé, om man ändå hade haft mer plats här hemma!





Öppet hus på dagis!

Idag efter jobbet var det dags för utvecklingssamtal på dagis.... det gick bra, han sköter sig bra våran store kille. Vi tog återigen upp att vi vill ha in honom på den stora avdelningen så fort det bara är möjligt, och nu står han näst på tur iallafall. Just nu går han på lilla med barn som knappt pratar och som är 1½-2 år yngre än Melvin, inte så kul för honom kan jag tänka mig. Hans gamla bästisar flyttade in till stora avd i augusti, jag hoppas de inte har glömt bort Melvin tills han kommer dit.

Efter utvecklingssamtalet var det Öppet Hus på dagis med fika & sång. De kommer inte ha något Luciatåg så det blev detta istället...




Lite blandade bilder från dagis idag....

Light Extreme Makeover

Är så less på mitt hår just nu och har inte riktigt bestämt mig ännu för om jag ska ha långt eller kort, och  med tanke på mitt Svinto hår borde jag bestämt mig redan igår. I väntan på att bli klokare fick det blir hårfärg med slingor nu ikväll, ska alldeles strax skölja ur slingorna och jag hoppas det blir bra så länge.  Kikade på lite gamla bilder från i somras där jag hade ganska nyklippt hår som var brunt i botten och med en fin solblekt touch, saaakna, så då blev jag så sugen på att försöka trolla fram det igen!



Kram ♥

Juldoft och kladdfria vitvaror!

Det var dessa fina rengöringssprayer (hur nu en rengöringsspray kan vara fin, men jag gillar stuket på flaskan....!) som jag köpte med mig hem igår. Rengöringssprayen med juldoft, doftar verkligen JUL. Har inte hunnit så mycket mer än att lukta på den men jag hoppas den städar lika fint som den luktar gott!
Sedan läste jag i någon blogg för ett par veckor sedan om just denna Maison Belle Stainless Steel sprayen, att det var den allra bästa och enda som verkligen funkat i den familjen. Så nu hoppas jag den funkar lika bra hos oss, vi har provat det mesta på våra fina silvriga vitvaror.... återkommer med betyg!
Är det kanske någon utav er som redan har hunnit städa med dessa?



Sweet dreams!

Hittade inte en enda julklapp idag, visserligen kände jag mig lite yr och konstig så vi blev inte i stan så länge, men någon liiiten grej kunde jag väl ha hunnit med?
Hittade däremot två stycken flaskor som jag tänkte visa er imorgon så får vi se om de lever upp till lovorden som det talas om, någon som vågar gissa vad jag shoppat hem?

Det är jag som öppnar stationen imorgon så om 6 timmar ringer klockan, jag är redan trött!!

Ah just det, Melvins läkare som tog blodprovet när vi var och gjorde pricktestet ringde mig på mobilen idag för att berätta att provet visade på hasselnötsallergi... så nu gäller det att tänka sig för, inga livsmedel eller godis med varken hasselnötter eller spår av. Måste komma ihåg att säga det till dagis imorgon, och apropå dagis så har vi först utvecklingssamtal och därefter Öppet Hus med sånguppvisning av barnen, måste komma ihåg kameran imorgon bitti.

Kram! ♥

Barnväggar!

Melvin har ju Mairos (Karin Mannerstål) Busungar gardin, matta, förvaringsbox och två 40x50 cm tavlor med pirat och cowboy i sitt rum. Har börjat lessna lite, åtminstone på tavlorna som är gjorda av två bitar från en panelgardin.
<-- Denna fina litografi av Karin Dahlin har Melvin fått av sin farmor och farfar för ett tag sedan och den blev riktigt fin med vit ram, den är köpt på Konstbolaget, mycket fynd att göra där!
Funderar på om jag ska köpa den andra blåa med 3 racerbilar på också och ha de på hans vägg istället.
Jag gillar den stilen på barnrum men har svårt att få till det snyggt i hans. Känns alldeles för litet och tråkigt.







Jag sprang även på dessa underbara fina affischer och blev så sugen att klicka hem.
Underbart fina färger och samtidigt något att lära för barnet.
Du hittar de hos Juniform för 195 kr stycket.







Dagens mamma

Oj länge sen nu men idag hann vi med att ta lite kort på mamma också. Känner mig mörk, grå och trist så det fick bli helsvart idag.
Mörk långärmade topp från Gina Tricot, min älskade pälsväst från EDC Esprit och svarta tunna stretch byxor från Nolita.
Håret börjar bli alldeles för långt = tjockt så överhåret fick åka bakåt i en strass klämma. Till sist fick det fina silverhalsbandet med "Tro, Hopp & Kärlek" åka på. Det är min fina duktiga mamma som gjort det alldeles själv!






Nu åker vi in till stan och hoppas hitta lite julklappar att shoppa!



Tisdag hos oss....

Sitter i soffan med Melvin och kollar Rorri, det är bästa filmen nu enligt Melvin... Segt att vakna idag, måste nog hoppa in i duschen så jag piggnar till. F är på jobbet men kom hem för en stund sen och hämtade en grej, då sov jag fortfarande som en stock och Melvin satt i sin säng och ropade på mig, vilket jag inte hört, snacka om att sova djupt. F fixade välling och åkte sen igen och nu sitter vi i soffan och gosar....

Dagens planer:
  • Putsa fönster i vardagsrummet
  • Göra färdigt det där julkortet
  • Sätta upp STRING hyllan i köket
  • Köpa lite julklappar
  • Handla mat
  • GOSA OCH LEKA!!!

Så det är bara att sätta fart..... vad ska ni göra idag?



En ny dag imorgon...

Så var ännu en dag över, imorgon har jag och Melvin ledig dag, wihoo!
Jag frågade förut vad Melvin ville göra imorgon och han svarade mig:

-BUSLANDET!

Vi får se, jag skulle behöva kika efter lite julklappar också, så jobbigt att ta det på helgerna nu i december för det är HYSTERISKT med folk.... jag hoppas och vill gärna tro att det skulle vara mindre folk ute i affärerna en vanlig vardag.

Godnatt, dröm sött

Fraktfria design-klassiker

Tycker absolut ni ska kika in på www.forr.se, de har så mycket fint och erbjuder dessutom fraktfritt året ut. Här är några fina utvalda saker som jag gärna tagit emot (hihi syns det att det är en svart/vit period för mig nu!!)...




Ovan: Kökshandduk Pappelina, Tillbringare Marimekko, Ljusstake Sune, Tekopp Marimekko
Nedan: Handduk, Gardin till kök, Te mugg- allt från Marimekko







Bortskämda...

Jag och Melvin har blivit bortskämda med både middag och lussebak och lek och skratt hos fina vänner. Ville bara säga

TACK! ♥


Ny lampa?

Vi behöver ny lampa både till köket och vardagsrummet.
I köket har vi idag en rund grön Marimekko Unikko lampa som jag vill centrera mer över bordet och då blir den dessvärre för stor, den har en diameter på ca 35 cm.
Funderar på denna från Koziol, som bl.a. finns hos
favoritsaker. Är lite sugen på den gröna att matcha kaklet med, men jag undrar om ljuset blir alldeles grönt då, för det vill jag inte riktigt heller... Den är ca 30 cm i diameter, kanske är den för stor också?
   
Snygg plastlampa från Koziol, 899 kr.


Till vardagsrummet är denna Bourgie lampan som jag skrivit om tidigare to die for, men samtidigt så vill jag ha en ny taklampa då våran Normann Copenhagen Norm 3 lampa blivit alldeles gul och ful i plasten, trist! Så då funderade jag på denna pendeln från Kartell Gé (den transparanta) vars skärm är identisk med Bourgie lampan:

Glittrar så fint, och uppe vid taket vid sladden är "sladdgömman" också i detta glittrande plast.

Men då kanske lamporna i kök och v-rum blir för lika varandra och lite to much?? Och kommer jag ångra mig om jag köper Gé lampan när jag önskat mig Bourgie lampan så länge?

Så, då var dagens i-landsproblem avklarat. Och givetvis förväntar jag mig en drös smakråd, så kom igen nu och kommentera!!




Sömnigt!

Åh vad jag längtar till ikväll så att jag får gå och sova igen.... då SKA jag verkligen komma i säng i tid, hur man nu gör det?
Påminn mig också att jag ska putsa fönstrena i vardagsrummet i eftermiddag för hua vad de är skitiga.

Hoppas ni får en bra dag! Dags att åka till jobbet....



Marsch i säng!

Klockan ringer 04.40 imorgonbitti så jag är verkligen en tidsoptimist som heter duga, jag har iallafall hunnit blogga av mig lite, skrivit ett nytt dagisschema för resten av december och hmm... ja det var väl min insats denna kväll!

Natten var inte så rolig, Melvin kunde inte somna (han sov 30 min i bilen efter Liseberg, (big MISTAKE!!) och somnade till slut i våran säng runt kl 23 tror jag. Sen mitt i natten hinner jag bara vakna till och sen flyger Melvin rakt ner i golvet, PLADASK så låg han bara där på rygg... vet inte riktigt om han bara rörde sig extremt mycket i sömnen eller om han var på väg att klättra över mig (han låg i mitten mellan mig och F). Hur som helst, så såg han lika chockad ut som jag och när jag tog upp honom från golvet så började han gråta, blev nog rädd stackars hjärtat, men det var ingen annan fara med honom som tur var. Sen ringde klockan 06.30 imorse och då var det bara att kila upp... Så det är inte det att jag inte är trött....!

Sov så gott ♥

Mera tävlingar, var med du också!

Jag tävlar om ett zinkhus från Walther&Co hos http://havsviken.blogspot.com/
Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen!




Jag tävlar om ett zinkhus från Walther&Co hos http://hemochlycka.blogspot.com
Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen!



Jag tävlar om en "medicinlåda" hos http://hemmahosalva.blogspot.com/
Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen!





Nya önskesaker!

Mamma har efterfrågat en önskelista så här kommer den, sen finns det så mycket så denna lista skulle kunna bli säkert en meter lång... puh! Och sen mamma, så är detta till F också så att han har en hum om vad han ska hitta på.



Åhléns presentkort, där finns ju allt så det är en perfekt julklapp till mig!
Iittala skålen i klar mini eller i en av de ljusa gröna färgerna.
Armani diamonds parfymen, min favorit har tagit slut så nu önskar jag mig en ny, såg att den fanns som "set" på Åhléns med duschcreme (?)
D&G time, "Day&Night" med eller utan swarovski men vit urtavla, är min drömklocka, så fin!!
Tivoli audio model one, perfekt att ställa i köket (F tycker det verkar onödigt??)
Så fina
ljusstakar som jag gärna hade haft i vardagsrummet.
Skål från Eva Solo, superfin och användbar i alla storlekar så jag vet inte riktigt vilken jag önskar mest?
Bullfatet har jag inte glömt än.
Snygg tidningskorg till vardagsrummet.
Underbar Friis väska att shoppa i till våren!


Hmm undra om jag fick med allt i listan... det finns en hel del annat jag önskar mig också, pengar är ju något som jag inte hade tackat nej till, inte heller den fina ljusstaken på Designtorget (den silvriga vet du mamma?) Jag är fortfarande på jakt efter rosa påslakan med vita prickar så hittar du det blir jag superglad.... ja det finns massor att önska och du vet säkert mer än allt detta mamma? Jag har nog sagt andra saker till dig också som jag inte fått med på listan, men det brukar bli bra vad du än hittar på, love you!! Kommer jag på något mer så lovar jag att ringa direkt.
Jag önskar att jag bara hade behövt mig själv att köpa julklappar till för denna julen är jag nog den som är lättast att köpa till!



Skidkungen!



Ååh så duktig vår stora kille var igår, första gången på skidor och han ville bara "Mera!" så fort han kom ner. Han var yngst på stället men så åker vi ju till Sälen i början på januari och då har morfar bokat in honom på riktig skidskola så vi var ju tvungna att tjyvstarta lite. Det är alltså på Jul på Liseberg som barnen får chans att prova på att åka skidor/slalom. De som hjälper till med barnen är riktiga skidskoleintruktörer från just Sälen så vi kanske träffar på de igen!



Heltidsjobb utan tid...

Oj inser att detta med att hålla igång en blogg verkligen är tidskrävande. Synd bara att tiden är lite av en lyxvara i våra liv just nu... Man följer ju en del bloggar och ett slag så funderade jag på hur ni hinner?? Men så slog det mig att de flesta av er faktiskt är hemma, mammalediga osv och då finns det såklart lite mer luckor när man hinner skriva ett litet inlägg.....

Hur som helst så återkommer jag ikväll. Måste ju stolt få visa upp Melvins slalompremiär, woohoo! Han var så duktig.
Vi har för ca en timme sedan släppt av pappa (morfar) på tåget och nu ska vi bara äta lite och umgås, men I´ll be back!

O just det, TACK för att ni är så många som fortsätter kika in här fast jag legat lite lågt!



Trötta funderingar

Stora beslut, mycket trött, jobb imorgon... puh! Känner mig helt splittrad och inte blir det bättre ju mer tiden går, jag som tvärtom hade hoppats på att få ihop det. Vi får se vi får se....... ena dagen är man längst upp i berg och dalbanan och det kittlar så där underbart spännande i magen, i nästa stund åker man spöktåget och är rent ut sagt livrädd för vad som ska hända och i nästa stund så stänger kalaset och man blir bara ledsen för det var ju så mycket mera man skulle hinna med.... Vi får se om det kanske öppnat imorgon? Och om F kanske vill följa med? ♥

Imorgon när jag slutar jobbet så är min fina pappa här! Han åker tåg från Norge där han jobbat och är här tills på söndag. Jag är ledig på lördag så då ska vi gå på Jul på Liseberg med Melvin, de blir nog skojigt! På söndag får Melvin klara sig själv med morfar för då jobbar både F och jag.

Sov så gott

Godmorgon(middag)!

Idag tog vi sovmorgon, sköönt! Tänkte försöka komma iväg och få tag på åtminstone någon julklapp idag innan jobbet som börjar kl 14.00. F sover just nu så vetesjutton om han vill hänga på, vi får se!

Häromdagen när jag och Melvin var och handlade på Kvantum blev jag så glad när jag strosade runt bland brödet och såg denna förpackning,
JULBRÖD från Gimo ( bakas ca 10 min fr den lilla stad där jag kommer från), wihooo! Då behöver jag inte be mamma köpa åt mig hemma, hihi. Det är absolut det godaste julknäcket ever, mumma!



Nu åker det runt en nakenfis på sin Bobby Car så jag ska se till att vi blir klara och får kläder på oss.

Vad hittar ni på idag? ♥

Dagen i ord och bilder

Idag var både F och jag lediga, jackpot!! Så vi tänkte få lite julklappsinköp uträttade. Det gick sådär och jag kan redan nu avslöja att inte en enda julklapp fick följa med hem....
Hur som helst så drog vi med oss F´s pappa också (F´s mamma är bortrest) och det var supertrevligt att han ville följa med, men man kan liksom inte dra på i sitt egna tempo när man har svärfar med sig, han hade trott att jag varit seriöst galen om jag visat upp min "shoppinghysteri" sida, haha!
F´s pappa köpte iallafall en superfin present till F´s mamma som fyller år den 8 dec (tror ni vi har köpt present??) så det var kul att få vara smakråd, hoppas hon kommer gilla den.

Senare så blev det lite småstressigt för när klockan började närma sig 16.00 så kom vi precis innanför dörrarna med lite matkassar och med en lägenhet som man skulle kunna tro att det varit inbrott i med tanke på grejor ÖVERALLT. Än så länge ingen ko på isen, om det inte vore för att vi väntade middagsgäster kl 17.30.... stress stress!
Som tur är så känner de oss väl så att de dök upp kl 18.00 räddade våran eftermiddag.


Tacomiddag...

Melvin med sin favvotjej Tilde...


Innan de åkte hemåt så spelade vi Buzz, det är faktiskt rätt skoj! Nu ska vi snart kila i säng här, imorgon börjar jag kl 14.00 men F är ledig så något kul får vi ju hitta på när vi har ledig förmiddag tillsammans....


Kram och godnatt ♥

Reklamation på MOLN

Trist, jag hade nog trott att kvalitetskontrollerna var tiptop på ett örngott som kostar lika mycket som ett helt påslakanset på IKEA... så idag var vi "tvungna" att åka till den roliga affären igen, vi fick inte bara ett nytt örngott vi blev också en snygg CULT kruka rikare, som ska få stå på STRING hyllan som SKA komma upp imorgon.





Bord på plats...

Äntligen hittade vi, kanske inte det snyggaste jag sett, men definitivt det som passade som handen i handsken i vårat vardagsrummet efter att nya soffan hittade dit. Vi hade inte riktigt lika mycket yta att spela med, så ett bord som detta som rundades av mot kanterna är helt super! Vi har även två tilläggsskivor á 50 cm och två stolar till. Så småningom ska vi dock byta ut stolarna till dessa för nu är det lite fööör vitt, soffbordet som vi inte hittat ännu kommer med största sannolikhet nämligen också bli vitt.
Bordet är en kombinerad present och julklapp från F´s föräldrar, så TACK SNÄLLA!




Storstädning pågår

Jahapp så när bloggen äntligen funkar att skriva i igen, så har jag inget mer intressant att skriva om än att jag är ledig och försöker röja undan här, kartonger överallt sedan vi monterade bord och stolar igår, Wihoo!

Tänkte lägga upp lite bilder från hemmet sedan, och börja med ett rum i taget, om ni är intresserade? Så får ni se bordet också.

Jag jobbade sent igår och kom i säng runt 01.30, och när jag tog av mig jobbkläderna så inser jag att en superviktig nyckel för morgonens öppning har hamnat i fickan..... neeeeej, så det var bara att pallra sig upp och åka till jobbet imorse, med ca 4 timmars sömn i bagaget. Tur att jag fick sova lite till när jag kom hem.


Såhär mumsiga och fina blev saffransbullarna!