Pysseltips #1

När det ändå ryker i bloggfingrarna så passar jag på att tipsa om lite pyssel att pyssla med när man har tråkigt inomhus.
Köp lite tvättsvampar, glasspinnar, plastögon, klädnypor m.m så kan ni göra såna här söta små figurer:


De bodde i ett skåp på Sjöfartsmuséet där vi var med Melvins mormor och morfar.



Fatboy

För några veckor sedan var jag och sprang (ja bokstavligen, gör alltid det när jag går själv i affärer, har verkligen svårt för att gå lugnt när jag är själv, jaja...) några ärenden nere på stan. Hann kika in i ett skyltfönster och såg på en stor skylt att det var städdagar med 50% på en massa varor, först gick jag förbi men stannade upp och vände tillbaka...
Det var ju ganska bra att jag gjorde det då jag fyndade Melvins fina Fatboy puff där!



Spelar Tv-spel på sin fina myskudde, och ja, killar kan ha roooosa!



P.s. Affären heter Duka Home.


Fredag 31 okt

Oj oj en sån dag. Började med att vi låg och snoozade till kl 07.15, fick liiite bråttom då vi båda började kl 8 och skulle hinna med dagis och göra oss i ordning innan. På något sätt löser det sig alltid så kl 07.50 åker jag och Melvin mot dagis.... Springer in på gården och tycker det var skumt att där inte stod någon cykel vid parkeringen, kommer in vid entrén och ser att det är mörkt och då går det upp ett ljus.... studiedag så dagis var stängt idag! Skit rent ut sagt... jaja stoppar in Melvin i bilen igen och inser att jag börjar om 1 minut!
"Du får följa med mamma till jobbet idag, dagis var stängt älskling"
"JAAAAA!" (det var jag i o f s inte beredd på men bra då kanske det funkar en stund...)

Eftersom det är den sista i månaden idag så hade jag ett månadsbryt att pyssla med på jobbet idag och det är rätt omfattande, men Melvin hjälpte Pelle i verkstaden lite i ca 2 timmar och sen hämtade farmor och tog över tills jag slutade.
Det rullade på bra idag trots att det bara var extra anställda och jag. Hann med hela brytet och lite till.

Dock måste vi verkligen bli bättre på att skriva upp när det är studiedagar.....


Just nu hör jag bara massa pang pang från "nya" vardagsrummet, F har två vänner här som kollar film och dricker lite öl, jag ska ta tag i detta med våra bilder och kameror, nu är de inte tömda på länge!

Kram på er ♥

Nytt vardagsrum på G


Nya soffan, svart med ekben. Från MIO.



Mattan åkte jag snabbt iväg och handlade nu på kvällen, vi ska även ha gröna kuddar i soffan. Har tänkt mig svart, vitt, plexi och gröna detaljer. Då är det lätt att "göra om" rummet när man lessnat, bara att byta färg på lite småsaker.
Soffan åt upp lite av fönstret mot balkongen så där vill jag ha en lampa som kommer upp lite, ska även hitta några fina lite högre krukor, vad tror ni om det?

Denna lampa från
Design House Stockholm kan tomten få komma med i år. Den är så läcker tycker jag, men frågan är om det är snyggt med dessa i våra två fönster om vi ska ha en Kartell Bourgie på sideboardet....
 



Vill även ha ett vitt soffbord, men det finns så mycket snyggt att välja! Har spanat in detta fina (Bild 1) från Bolia, tycker dock är det är lite för dyyyrt och då kanske det är roligare med Flower bordet från Swedese (Bild 2)?

<-- Bild 1 * Bild 2 -->





Soff-leverans

Wiihoo!
2 veckor för tidigt så får vi ett sms att soffan finns att hämta på MIO från och med idag. Tur att F var ledig så att jag kunde skicka iväg honom och hämta den.
Det blev superfint och den blev bättre i färgen när den kom in vårat vardagsrum än på varuhuset, däremot så blev den lite hög mot fönstret och det kändes lite surt, men man vänjer sig väl.
Nu är det bara matbord+stolar+gardiner+tavlor+hyllor+nya krukor och lampor och säkert lite till kvar, puh!

Bilder kommer strax!

Julklappstips #1



Sällskapsspel i miniformat! Till någon som har allt är det en rolig julklapp. Vi fick ett av mamma idag men vi har inte hunnit testspela, blir perfekt när vi ska till Sälen i januari.
Finns bl.a. på
Designtorget för 70 kr.


"MIG (Mobile Intellligence Games) är ett av Sveriges mest sålda frågespel. Spelets unika fördel är att du kan spela det på resande fot. Du tar med dig det i bussen, på tåget, på stranden, på krogen eller hemma bland vännerna. Så litet att du kan stoppa det i bröstfickan. Det är lätt att spela och har inga små spelpjäser som kan försvinna. Kortlek, tärning, block och penna – det är allt som behövs. Frågorna är indelade i fem kategorier: Nu & Då, Nöje & Kultur, När & Fjärran, Sport & Blandat och Natur & Teknik."  saxat från resklar.se där spelet även går att köpa online.

För böckerna

Böckerna i Melvins hylla har hela tiden legat på hög för de rasar annars och drar med sig allt annat rakt ner i golvet *krasch bom bang* men idag hittade vi ett tjusigt bokstöd på Village. Fint va?
 


Nu ska vi få i säng Melvin sen blir det att umgås med mamma och pappa resten av kvällen.
Kram på er ♥

Söndag 26 oktober

Idag har vi flanerat lite i affärerna på Frölunda Torg, sen lessnade morfar ganska omgående så vi åkte på en liten utflykt och hamnade på Sjöfartsmuséet. Mysigt och Melvin tyckte det var spännande med alla fiskar och båtar man kunde titta på och leka med.


Lördag 25 oktober

Herregud vad det var segt att vakna idag, ojoj! Tog en Treo innan jag somnade och fick även börja denna dag med en. När F åkte till jobbet fick han slita upp mig så att jag åtminstone fick lägga mig hos Melvin framför TV:n i vardagsrummet.
kl 10 knackade Melvins mormor och morfar på dörren och Melvin fick springa och öppna för jag kunde inte ta mig upp!
Men efter ett glas nyponsoppa och ännu en Treo i magen var jag på benen iaf, och efter att jag fått på mig lite smink så begav vi oss in till stora staden och kikade lite. Löningshelg och i affärerna har julskyltningen börjat = massor med folk.

(Mormor o morfar kom redan igår kväll men bor på hotell i två nätter och sen stannar mormor två dagar när morfar åker till jobb på måndag)


När mormor är här så får vi alltid så god mat, idag blev det stek, mums! Och morfar passar barn :-)

Utgång med jobb efter jobb

I fredags var det utgång med jobbet, vi skulle tacka av två killar som slutat hos oss tidigare i somras men det har bara inte blivit av förrän nu. Hur som helst så var det först middag och sen bowling och utgång på det.


Fan va grym jag är på bowling, gjorde 3 strike i första serien, men sen gick det åt skogen...
 


Här börjar fötterna blir runda men kul har vi  ;-) Med godaste drinken: Apple Sourz, raspberry vodka,
passionsfrukstjuice och lite lite sprite. MUMS!



Sen gick vi till Valand och där var det livemusik. MYCKET dans och dricka men hur kul som helst!


Mycket trevligt, kanske lite för trevligt ;-) Vi började kl 19 och jag var hemma strax efter 04.30! Dansade i 4 timmar och såhär två dagar efteråt har jag träningsverk så jag knappt kan gå. Wiihoo!

Rea på rean

Innan jag slår ihop tänkte jag bara passa på och tipsa om melike.se som har 50% på all sin rea och det dras av manuellt i efterhand, fanns lite roliga saker kvar som blir biiiilligt nu.
Jag klickade hem ett par fina Mini A Ture shorts åt Melvin som jag tror blir supertuffa till nästa sommar.


Kram och godnatt

Gäsp vad trött jag är...

Kvällen gick bra men jag har inte varit stilla en sekund, mina fötter värker verkligen. Har precis ätit lite och ska snart krypa ner i sängen hos F. Börjar kl 10 imorgon igen så det blir ingen skönhetssömn att tala om. Blir nog en ganska lugn dag, ska gå igenom lite inför månadsavslutet med chefen, hon ska vara på semester just den veckan så det blir jag som får ta över då. Sen slutar jag redan 16.30 så jag hinner fixa i ordning lite inför kvällens festligheter.

Storstädning

Varje gång blir det så. Jag börjar städa där det syns men hamnar till slut i någon låda eller något skåp. Vem tittar där?
Hur som helst, städade bland krukor och vaser igår och började på en "loppis-låda". Ska nångång stå på loppis har jag bestämt och tjäna storkovan!
Idag fortsatte jag att fylla den med grejer från mitt "ljus och ljuslykte" skåp.
Hittade min dammiga Iittala kivi samling längst in i skåpet, för några år sedan så samlade jag på de och önskade mig en ny färg varje år. Nu känns de lite omatchande tillsammans men visst är det en mysig färgprakt? Det saknas bara mörker och lite tända ljus.

Varför köpte jag aldrig rosa?? Den är ju finast......


Kram på er ♥


23 okt

Har precis varit och lämnat skrutten på dagis och ska nu försöka få lite ordning här innan jag åker vidare mot jobb.
Imorgon kommer ju "morror o moffar" hit, de får dock umgås själva med F och Melvin då jag är ute på middag och bowling med jobbet.

Putsade fönster igår och hann bara vända mig om så öste regnet ner och smattrade retfullt mot mig, ååh!
Just nu lyser solen så man kanske ska fortsätta med de sista, och hänga tvätt, och utrota dammråttor, och packa
Tradera paket, gå upp med grejer till förrådet....

TID - finns det att köpa någonstans?

Tomten kommer tidigt....

Har suttit och kikat runt på lite sidor efter lite julklappar, har redan några färdiga som jag tror blir superbra, bl.a till min bror och hans tjej. Har fyllt på min egna önskelista en del också!
Hittade även dessa ursöta nappar som jag hade klickat hem direkt om det nu inte varit för att M ska få ge bort alla sina nappar till tomten i år, hur nu det ska gå?


Har ni börjat handla julklappar, eller kanske funderat på vad ni ska köpa?

Sov så gott!

Dagen går mot sitt slut...

Då kära vänner var det snart dags att slå ihop sina två igen. Imorgon är det jobb igen efter att ha varit borta i 4 dagar, man kommer alltid ur rutinerna lite när man går hemma så länge men det ska nog ordna sig.

Jag åkte ju på halsfluss och har levt på isglass dessa 4 dagar men nu har äntligen pencillinet börjat verka.
Idag var F hemma oxå så vi har haft lite utav en "röjar-dag". Nästan pinsamt att berätta men idag kom täcksidan upp i köket som vi renoverade för *harkel* 2 år sedan. Köket känns ju gammalt innan det är färdigt, att man aldrig kan få upp de där listerna direkt!?
Det blev superbra iaf, nu är det bara lite smyglister kvar, sen så!


Melvin är inne i en pappaperiod igen och jag får knappt ta på honom.... idag fick han ett utbrott i bilen för att han ville att pappa skulle knäppa fast honom i bilstolen

-"Neeeeeej, pappa göra de"

Dumt nog var ju inte ens pappa med.... hoppas det går över fort iaf, det är lite knepigt när inget man gör passar herren för att pappa gör det bättre.

Skinnhandskar på Önskelistan

Jag vill ha och behöver ett par skinnhandskar, finns massa snygga i butikerna men dessa har jag fastnat lite extra för. Tycker det var snyggt med lite längre skaft. Du hittar handskarna hos Mandel.
Jag fyller ju år i november så dessa skrev jag upp på önskelistan hos sambo F.



Kartell - Bourgie

Om tre veckor kommer förhoppningsvis vår nya svarta hörnsoffa till vardagsrummet, som renoverades i juli (!?) Kan visa er lite bilder senare.
Hur som helst, mot den svarta fondväggen har vi ett vitt sideboard och där ska snart en sån här skönhet få stå, tycker den är så fin!



10 Gruppen

Polarn o Pyret släpper idag kollektionen som de tagit fram i samarbete med 10 Gruppen. Ska strax ge mig iväg och hoppas få med mig dessa hem igen!



Annars så lyser solen och halsflussen börjar äntligen ge med sig.
Hoppas ni får en bra dag min vänner!


Update: Blev svart-vita tights och svart-vit tröja. Den gröna var lite av en besvikelse i affären, supermesig.

Det tar lite tid

Blir ju aldrig nöjd med designen, finns så mycket man kan ändra på! Vad tycker ni??

Då kör vi....

Insåg att jag haft denna sida sedan februari 2007 men inte skrivit ett enda inlägg ännu... skärpning!

Så.... välkommen till min blogg. Här kommer jag att skriva om familjeliv, drömmar, funderingar, shoppingtips m.m.
Jag är i skrivande stund 23 år, boendes i storstad med sambo 29 år, tillsammans har vi en son, M, på 2½ år.
Tanken är väl att ni kommer lära känna mig mer efterhand så en närmare presentation blir det inte nu :-)