Pjuhh, varmt!

Rackarns så varmt det är, både inne och ute. Imorrn pratar de om regn, får se om det svalnar något... jag vill inte gnälla men min huvudvärk gillar inte att konstant vara klibbig över hela kroppen!

Idag var vi på Marieberg, tanken var att hitta nya skor till mig men det var inte så lätt. För det första verkar mina fötter ha växt på bredden sen graviditeten, trodde den värsta svullnaden lagt sig nu, men jag får knappt i fötterna i vanliga remsandaler. Fast efter fyra skoaffärer utan att varken hittat något jag gillar eller i min storlek så gav vi upp.

Vi gick och köpte matsäck istället som vi tog med till stranden, perfekt när J slutar tidigt, då hinner vi ändå hitta på nåt mys tillsammans!

Melle och jag i parken häromdagen, gick sådär bra att gunga på den där...



Bra köp!

Om ni har möjlighet att köpa till adapter för babyskyddet på er barnvagn så gör det! Så smidigt när man bara ska lämna bilen för ett snabbt ärende och slippa knäppa loss och fast bebisen i stolen.

Adapter för ACTA GRACO till Buggisen

 

 

 

Innan vi åkte upp och firade midsommar hos mina föräldrar så köpte vi denna resesäng från BRIO, egentligen kostar den 1250 kr, men just den dagen vi åkte till Babyproffsen så hade de erbjudande, så vi betalade 795 kr. Det medföljde en extra madrass och insektsnät, dessutom har den kryplucka... BRA KÖP!

Lilla V i sin säng på midsommar, den kommer räcka lääänge...


Knak!

Bild från midsommar 25 juni -11

 

Nu är jag tre veckor gammal & växer så det knakar. Fortfarande så gillar jag bäst att sova, skita och äta om dagarna men snart är jag nog lite mera vaken. Jag har så smått börjat fixera mina små blåa ögon och följer med om det rör sig nära mig.

 

Jag var 53 cm lång (50 cm vid födsel) och vägde 3645 gr (3565 gr vid födsel) idag på BVC. Jag är ingen riktig tjockis ännu som storebrorsan Melvin var vid det här laget men det är för att jag har varit och fortfarande är lite gul.

Mamma och pappa har också bestämt att jag ska heta Vincent.

 

Nu ska jag äta lite till sen ska jag nog låta mamma sova ända till klockan 4!


Vi lever!

J började jobba igår så det finns inte mycket tid kvar att blogga på när det helt plötsligt är två barn som ska underhållas på olika villkor. Vi kommer nog snart in i rutiner som fungerar för oss alla hoppas jag. Har iallafall hunnit fixa med Tradera som har hängt över mig länge, ca 30 auktionsavslut är redan betalda och skickade, skönt!

Har just pratat med Försäkringskassan, blir så jävla less rent ut sagt. Jag ringde ju de så fort jag fått reda på att vi skulle sättas igång för att inte få ut graviditetspenning för hela tiden så jag skulle bli återbetalningsskyldig och det skulle ju killen jag pratade med då fixa, jag behövde inte tänka mer på det! Skönt för det var ju därför jag ringde, hur som helst så fick jag utbetalningsspecarna idag och kollade lite snabbt och mycket riktigt har jag ju fått graviditetspenningen för länge... så nu ska jag få betala ca 2000 kr tillbaka och krångla med sånt. Men tack för att jag ringde då!!
Nu ska vi kila iväg och handla lite smått och gott för när J kommer hem (han slutar 15.00 hela veckan!) så ska vi till stranden och grilla lite. Jag var där själv med barnen igår och det uppskattades med lite plask och strand i värmen!

Ikväll ska jag försöka uppdatera med lite bilder så ni får se hur lilleman växer!

Älskade från första stund!


Fullt upp!

J har gått och köpt sig en IPAD eftersom vi har det så lugnt och skönt om dagarna och hinner med så mycket annat ;-) och Melvin har bosatt sig vid den och spelar alla dessa spel som finns...
Lite senare igår på kvällen funderade han lite och undrade lite vad det kostade med en egen IPAD och hur många IPADs en monstertruck-åkare hade råd med.
"Kan de köpa 50 000 IPAD (ajpaad som han säger!) mamma?" "Ja de kan de säkert göra om dem är rika"
"Åh wow, då måste jag bli monstertruck-åkare, motorcykel-åkare, motorcross-åkare.... och sen ska jag ju jobba på SIBA och STATOIL också, jag kommer ha fullt upp alltså"


Morgonmys!

J åkte och jobbade ifatt lite idag, vi andra tog mysmorgon till klockan 09 då Melvin blev sugen på frukost. Jag är lite tröttare än vanligt på morgnarna men det beror nog mera på att vi inte riktigt kommer till ro på kvällarna än att vi inte får sova på nätterna, för det får vi, peppar peppar!
Idag ägnas dagen åt lite städ och fix, senare åker vi också upp till jobbet och möter J för att åka vidare till hans styvmamma och visa upp lillebror!
På torsdag åker vi även upp till mina hemtrakter och stannar och firar midsommar, ska bli trevligt!

Invigning av babysittern en stund imorse, Melvin tyckte det var kul att få gunga sin lillebror som verkade gilla läget!


Njuter

Vi gör inte mycket om dagarna, ändå försvinner de så fort. Gäller att försöka njuta nu för rätt vare är så är lillebror också 5 år! Tycker att ännu namnlöse lillebror redan blivit "stor". De första dagarna hemma var han väldigt gul så vi sprang på sjukhuset ett par gånger varje dag för nya prover, men nu så är vi på banan igen. Amningen funkar, vi sover hyggligt på natten & storebrorsorna är snälla. Lite drygt en vecka till har vi ledigt alla tillsammans, hoppas på fina dagar med promenadväder!

1 dag gammal med pappa på BB

 

Inviger bilbarnstolen och åker till jobbet å hälsar på, 3 dagar gammal

 

Myser, 3 dagar gammal

 

Träffar kusin Wille (född i feb), 5 dagar gammal

 

Myser med mina små hjärtan, 1 vecka gammal

 

Lillskrutt i barnvagnen, 8 dagar

 

Och så fick det bli en alldeles färsk dagens, 9 dagar gammal


Ett första möte...

Melvin är så stolt över sin lillebror. Än så länge går det långt över förväntan mellan barnen här hemma och han är världens duktigaste storebror. Mina fina!

Första mötet, 13 juni


Shoppingtips!

Ajabaja har 40% i MOLO, gäller i ett par dagar till.

GUPPI säljer ut hela sortimentet, 30-50% rabatt på allt.

Bus & Rackartyg har rea på mycket just nu.

Lilla Bebben har 40% rabatt på alla kläder.

Polarn o Pyret startar sin rea imorgon, kl 7 på webshopen - kl 8 i sina butiker.

OII design har fri frakt & 20% rabatt med kod: smygrea_sum_qz5br

Välkommen lillebror!

Den 9 juni så kom lillprinsen ut till oss. Det gick jättebra om än lite fort när värkarna väl satte igång. Nu bara myser vi och försöker lära känna varandra här hemma. Återkommer!


Hejsan hoppsan!

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig... hade alldeles för dåliga värden idag hos BM och senare även på spec MVC så imorgon blir vi igångsatta!
Och genast så blev jag ännu mer nervös och har kommit på tusen grejer som vi skulle ha fixat innan men som det nu bara är att blunda för, herregud, ge mig mod!

Ska försöka uppdatera er så gott det går! :-)

Roadtrip

Småtrött idag, vi hade en mysig grillkväll hos våra vänner och det tar lite på krafterna nu för tiden!

Nu kommer det nog eka lite tomt här på bloggen i några dagar... jag ska åka upp till Melvin å mamma & pappa i några dagar. J har semester så han kommer efter på MCn på söndag kväll. Håll tummarna att lillebror stannar i nån vecka till inne i poolen!

Ta hand om er och njut värmen!

Godnatt min skatt!

Då var äntligen lillebrors säng fixad och donad med och ställd på sin plats. Känns mysigt och overkligt att inom 2 veckor (?) så ligger vår bebis där och sover så gott!


Spjälsäng Melvins gamla, spjälskydd MOLN Gunila Axén, sängkläder Liten Jag, noshörning JellyCat och mobilen som också är Melvins gamla kommer från Esthex



Nu ska vi göra natt här och sova lite innan klockan ringer 04.07 imorgon bitti, härligt!

Rensat

Igår tog vi och tokrensade i förrådet, var verkligen på tiden och vi slängde flera sopsäckar med skräp som bara blivit liggandes. Nu kanske grejerna som stått uppe i lägenheten och väntat på en plats i förrådet hamnar på rätt ställe så vi slipper ha två förråd... Hittade även lite mera kläder till lillebror (nya med lapp!) och en lite annat som jag letat efter.
Idag tänkte jag handla lite blöjor, bindor o sånt som kan vara bra att ha hemma sen. Kanske ska försöka packa ihop den där berömda BB-väskan, tvätta lite bebiskläder m.m.
Imorgon är det jobb igen sen åker jag ju till mamma och pappa, stannar tills tisdag, sen är det fullt ös med klipptid, köra barn, skolavslutningar m.m. så det är ju inte supermycket tid att hurra för innan det eventuellt kan vara dags att träffa lillebror.

Lunch vid Naturens Hus i förrgår innan Melle åkte med mormor o morfar hem


Ett litet paket...

Häromdagen när J och jag tog en promenix så hämtade han ut ett paket som visade sig vara till mig med detta fina innehåll:

Tack finaste älskling!


Proteinet står still, pjuh!

Proteinet fanns där fortfarande men har inte stigit något så jag antar att det går att pusta ut lite nu. Fötterna är ju som stora spända klumpar, blodtrycket hade stigit en aning men fortfarande inom tillåtna gränser så nu ska vi bara vara uppmärksamma på huvudvärk annars ska jag dit igen först om en vecka, när vi är hemkomna från vår lilla tripp uppåt landet till mamma och pappa.
Har drömt oroligt inatt och är lite stelare och ömmare i kroppen än vanligt, men som det känns nu så kommer lillebror stanna därinne ett bra tag till!