Kärleksmums!

Här är vi piggare idag och bestämde oss för att baka lite på eftermiddagen, det blev Leilas kärleksmums. Blev lite för stark chokladsmak men annars var den mumsig!

Söta servetter med prickar på fick följa med hem från ICA MAXI idag!


Magsjuka :-(

Tre stora kaskader kom ur lilla älsklingen för en stund sen, blir så less, är ju bara 3-4 veckor sen han hade det sist. Önskar att jag kunde ta bort det onda från hans lilla mage.
Är själv väldigt äckelmagad så det var ett stort projekt att byta lakan, torka rent och tömma hinken.
Stora älsklingen är på väg hem från konsert i Sthlm, var inget kul att behöva ringa och säga att han var  tvungen att ta mitt öppningspass imorgon och gå upp vid 04!
Hua hoppas bara jag klarar mig nu, förra svängen kräktes Melvin över hela mig, men peppar peppar så höll jag mig frisk då, kan jag ha sån tur igen tro?
Någon som vet om graviditeten spelar någon roll, alltså om man smittas lättare eller om man är lite mer immun?

Blää, nu kom nästa laddning!!


Rustar för vår!

Provade lite tunnare ytterkläder från i höstas på Melvin och hade hoppats på att de fortfarande skulle passa.... dessvärre växer han som ogräs så det var bara att glömma.
I höstas hade han överdragsbyxor från Everest som funkade jättebra men de går inte i större storlek i den modellen han hade. Har spanat in
MOLO´s också men har nog ändå bestämt mig för att köra på ett par som min granne tipsade om, nämligen Helly Hansens. Verkar slitstarka och har dessutom vattenpelare på 15000!
På fötterna tror jag det blir ett par nya ECCO skor, liknande modell har vi haft förut och de tål massor av lek och spring.


Babybjörn bärsele, från beg till ny!

Fyndade en svart bärsele från Babybjörn på Blocket, den var sparsamt använd så inte sliten alls, men tyget däremot hade blivit solkigt efter några tvättar. Provade att färga den med Nitors Back to Black och vips ser den som ny ut igen! (Har även använt den färgen till att fräscha upp t-shirtar, toppar och byxor, blir hur bra som helst och håller många tvättar till.)
Vi kommer ju antagligen bara använda bärselen över sommaren, ett par månader, så det kändes lite onödigt att lägga ut 1000 kr för en ny!


Världens duktigaste (modigaste) mamma!

Vilken dag som helst så öppnar min mamma och moster sin nya webshop. De kommer att sälja märken som t.ex. House Doctor, IB Laursen och Lisbeth Dahl och såklart deras egna fina märkvärdigheter.


Mamma är världens modigaste och duktigaste (moster med såklart!), från att ha jobbat och slitit inom landstinget i säkert 30 år till att helt och håller syssla med det här på heltid... bara det!

Innan portarna slås upp så hoppas jag ni vill hjälpa de på traven i startgroparna och börja med att gilla deras sida på Facebook... kom igen, in och gilla och ta del av premiären, erbjudanden och nyheterna först av alla!


Mamma och mina hjärtan i höstas!

1 timme gör skillnad!

Vi har haft våran lediga helg med lägenheten full av kids. Kanske inte så mycket ledig i den bemärkelsen men vi har hunnit med en del, t.ex. gått på kalas (Melvin), cyklat en massa, haft picknick, lekt i lekparken, tvättat bilarna m.m.

Nu blir det bums i säng för kl ringer 04.20 imorgon för mig, hua!! Känns ju dessutom som kl är 03.20 då eftersom kroppen inte hunnit rätta sig efter den där timmen mindre ännu, inte min iallafall eftersom jag fortfarande sitter här!




Vecka 29

Barnet vecka 29: Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor. Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan. Vikt 1 400 gram.

 

Mamma vecka 29: Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Källa


Egna tankar: Det går fort när man har roligt. Igår gick vi in i vecka 29. Har den senaste tiden inte känt lika mycket rörelser och sparkar från lillebror men idag har det varit mer livat igen, skönt!
Har väldigt mycket sammandragningar, med Melvin kände jag ingenting förrän han bestämde sig för att komma ut så detta känns väldigt nytt. Igår kom de under ett par timmar med 20 minuters mellanrum, de gör inte ont men det känns obehagligt och tungt att andas. BM säger att det är helt normalt men lite fundersam blir jag, ska höra med henne när vi ses igen!

Shoppingtips!

Slänger in lite tips på webshopar med extra bra priser just nu... först ut är Rackamaja som har total utförsäljning. De säljer bl.a. MOLO & KATVIG, börjar bli lite utplockat men jag hann knycka lite fynd till lillebror!

Sen har även zillstar lagerrensning med lite fina fynd kvar, & till sist så har Po.P 30% på utvalda kläder just nu.


Shoppa lugnt ;-)

 

Bla. denna fina suiten klickade jag hem till lillebror!




Störst av allt är kärleken!

Hjärtat i fjällen med horn-istappar!

 

 

Trött eller svullen, välj själva! Gravid i vecka 29 :-)


Städ och fix och lite jobb på det!

Segt var det här, jag och Melvin tog sovmorgon idag... hade visst stängt av väckarklockan i sömnen, trööött!
J är på jobbet och vi ska dit vi också lite senare, vi har en som är sjuk så jag ska jobba i tre timmar på eftermiddagen. Fast först är det tänkt att vi ska hinna med lite plock och fix hemma, tycker inte jag gör annat men det är neverending story!
Dags att sätta fart, hoppas ni får en bra dag!

Jag tävlar om en TOLIX pall!

Tävlingen hittar du här!


Vårtecken!

Imorgon är det tillbaka till verkligheten och jobba igen, J försov sig imorse så tills imorgon ställer vi nog dubbla alarm... man blir bortskämd med några dagars ledigt!
13 härliga grader har det varit här idag och snön försvinner fort, hoppas de är snabba att sopa gatorna också.
På eftermiddagen så putsade Melvin av sin cykel (och J sin MC) och cyklade runt som en tok, säkert vårtecken!
Nu ska vi bara träna på att cykla utan stödhjul, men det verkar som om Melvin vill det nu, förra sommaren så provade han ett par gånger men när det inte gick på en gång så lessnade han. Undra vem han fått det ifrån? ;-)

Lycklig kille idag! (Taget med mobil)


Bugaboo vår 2011

Åhh om cirkus 1 månad så kommer Bugaboo släppa sina nya färger, jag vet en som kommer köpa den äppelgröna så fort de släpps :-)
Den ljusrosa är ju himmelskt fin, men tror att lillprinsens storebröder kommer protestera då, hihi...

 

Såhär ser lillprinsens vagn ut just nu... som jag längtar efter att få dra honom i den!


Polarn o Pyret!

Kikade in hos PO.P och hittade en massa vårfint. Synd att jag hade checkar som gick ut i söndags. Är sugen på den vita fleecen till bebis i höst, borde fortfarande funka med vitt då innan han kryper runt och ålar alldeles för mycket! Ska gå igenom Melvins vårjackor någon dag, han kanske fortfarande kan ha samma storlek som i höstas, annars var den gråa jackan mycket fin!


Small Paul accessoarer!

Small Paul har sysslat med tuffa barnkläder i några år nu, men nytt är att det också har börjat landa accessoarer i butikerna med den söta apan på!
Men det lönar sig att kika runt lite innan shoppingtarmen klickar hem något, på
Babyshop kostar t.ex. napparna 99 kr/st medan de på Babyroom kostar 79 kr/st (Nappflaskan 25 kr!!). På den senaste är det även 25% på hela sortimentet med rabattkod rea så en napp kostar där ca 60 kr. Tyvärr ligger frakten på 49 kr, men det kanske lönar sig ändå om man beställer en del!


Klant.

Typiskt mig... svosch svisch sa det i dammsugaren och så försvann mitt fina halsband på 1 sekund. Ändå hann jag tänka att jag ska nog flytta halsbandet innan jag kommer för nära med dammsugaren, typiskt!
Innan jag börjar gräva i påsen så bjuder jag på en inspirationsbild som kom i en lokaltidning för några veckor sen, längtar till hus så vi kan börja fixa precis så som vi (jag? hihi) vill ha det!


Fint värre!


Vårkänslor!

Härliga vår, snart är den här på riktigt... ska bli 14 grader varmt på tisdag och jag är ledig, tralala. Ska passa på och ta en promenix och kanske få lite fräknar på nosen då!
Idag hämtade jag hem lillhjärtat som har varit jättegosig här på kvällen och myst en massa, försökte få i säng honom före Solsidan, men då protesterades det direkt och jag fick höra att "jag vill också se på Solsidan mamma". Tokiga unge!

Imorgon är vi lediga hela bunten, det blir tandläkar- och barnmorskebesök för mig. J ska till jobbet med våran diskmaskin eftersom den vi hade där har lagt av, kul att handdiska hemma igen. Vi beställde iallafall en
ny diskmaskin till oss nu ikväll, får hoppas den är lika bra som den är dyr! J ville köpa en riktig retro SMEG, men jag fegade ur, är det inte galet mycket pengar för en diskmaskin?



Gladskit 7 månader gammal, undra om jag sparat den här mössan?

Budskap!

Städade och fixade lite i mina smycken idag och blev så glad när jag hittade på mitt fina Björg halsband som jag letat efter. Tycker texten är så härlig!
Varje gång jag går igenom och gör fint bland alla halsband och armband så lovar jag mig själv att bli bättre på att bära dem men det glöms bort ändå i all hast när man (läs: jag!) stressar och gör sig i ordning... note to self: Använd mera smycken!


Sälen Lindvallen.

Vi har haft några dagars vintersemester precis, härligt härligt. För tredje året i rad blev det lite skidåkning i Sälen Lindvallen, tillsammans med min mamma o pappa, bror och hans familj. Detta året var även halva släkten på plats fast i en annan stuga. Skoj att kunna morsa på varann i liftkön!
Melvin var superduktig på att åka och verkade minnas både hur han skulle åka lift och hinna bromsa när backen tog slut. Johans grabb Olle åkte nog mest skidor av alla, och gav sig tom ut när vi andra var helt slut. Jag åkte i gröna backar med Melvin, tror inte magen hade klarat så mycket mera, speciellt som jag har börjat få rätt mycket sammandragningar. Fick även gosa med min brors 4 veckors son, myspys!
Men nu vill jag ha vår!!


Lite blandade fjällbilder!

90 dagar kvar!

Barnet vecka 28: Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

 

Mamma vecka 28: Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

 

Källa

 

 

Egna tankar: Insåg att det var 90 DAGAR kvar till BF idag och att vi går in i vecka 28. Kanske dags att ta första magbilden snart? Har inte riktigt tid eller ork att lägga ner lika mycket energi som när jag var gravid med Melvin, överhuvudtaget känner jag att den här graviditeten är "tråkig" och vill bara att det ska bli juni snart, så vi får träffa lillprinsen, missförstå mig rätt!

Har mått rätt så bra hittills, kräktes ganska ofta fram till vecka 23-24 någonting. Blodtrycket har svajat lite, precis som med Melvin, så jag går på lite extra kontroller. Känner att jag vill mer än jag orkar, framförallt på jobbet. Är rätt så trött för jämnan. Lillprinsen sparkar på och killar med sina händer och fötter, verkar ha hicka ofta. J fick känna första sparkarna på utsidan i vecka 18.

Är lite stressad för allt som ska inhandlas, har ju glömt bort vad man ska ha hemma och allt som ska fixas, tiden har ju trots allt gått sjukt fort!