Tidig morgon!

Här klev vi upp tidigt och fixade i ordning en kaka tills mamma och pappa kommer, såg igår att den skulle stå svalt i 3 timmar så det var bara att dra sig upp ur sängen. Hoppas den blir god nu bara!
Melle är nybadad och leker just nu med bilar på sitt rum, jag ska hoppa ur mjukiskläderna och fixa i ordning mig.
Idag kommer bli en bra dag!

Gräsänka

Det trasslade till sig på jobbet idag så J var tvungen att köra dubbelpass idag, vad är väl en ledig dag... men nu så kommer han hem alldeles strax, ska göra mig i ordning så det bara är att krypa ner under täcket och slå ihop sina blå, är dundertrött men gillar inte att somna ensam...

Sweet dreams!

Fina blommor som piggar upp i vårat vardagsrum just nu


Hemklickat!

I dagens paket som var från Guppi var det lite gott och blandat till både liten och stor. De har för övrigt fortfarande 30% på hela sortimentet!

Name It och Lundmyr till lillebror



Levi´s tee och supersnygg Scotch piké till Melleboy

Present till Mami!

När Melvin kom hem från sin pappa i söndags så hade han köpt en superfin tvål till mig i Mors Dag-present, han är så mallig att han valt själv, älskade lilla hjärtat och ville inte själv använda den idag eftersom det var bara min tvål... jag älskar dig till rymden och tillbaka och hundra varv runt jorden, finaste unge!


Slit och släp!

Äntligen kan jag sätta mig ner.... varit fullt ös sen kl 13.30 då våra fina vänner kom in till stan och hälsade på, vi packade lite fika och sen gick vi till Stora Holmen. Hann med en hel del städ och tvätt innan så det kändes skönt.
När de åkte hem runt kl 17.30 så fixade vi och åt lite mat, gick och hämtade ut paket och handlade lite.
Blev ingen shopping idag, däremot var jag och Melvin nere i förrådet och röjde bland kartonger och påsar som är sparat efter honom, och vi hittade både babygym och sängmobil bl.a. Har slängt in det i tvättmaskinen och hoppas det ska se lite fräschare ut när det torkat, är ju bra att slippa köpa allt... den som spar han har, till min fina sambos stora förtret ;-)

Melle, 6 veckor gammal, i sitt Laban babygym som lillebror förhoppningsvis kommer kunna använda


Vecka 38

Barnet vecka 38: Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in. Vikt 3 200 gram.

 

Mamma vecka 38: Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning. Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

 

Källa

 

Egna tankar: Nu börjar det kännas att det närmar sig... boar på för fullt men orkar inte mycket i taget. Fötter och händer är konstant svullna så nu kan jag bara använda sandaler. Hoppas på att blodtrycket stannar där det är så vi slipper extra kontroller osv, har inte tid med det nu!
Funderar lite på hur lillebror kommer se ut, så spännande... och kanske mera viktigt, vad ska han heta? Vi har några namn som vi börjar komma överens om båda två, men jag vill nog se honom först för namnen är en blandning mellan mer traditionella namn och lite modernare. Svårt det där!

Magbild kommer under kvällen!



Jahopp....

Hemma igen, fortfarande med svullna fötter och dessutom med äggvita på urinprovet, så ska tillbaka till BM om två dagar och kolla blodtryck och att proteinet står still så det inte är havandeskapsförgiftning i antågande... hade högt blodtryck med Melvin men nu har det hållt sig superbra, så håll tummarna att det fortsätter!
Har inte tid med några komplikationer nu, bokade precis in klipptid och service på bilen (billig månad detta) i vårat redan fulla schema så nu får lillebror sköta sig därinne.

Nu hänga tvätt och börja packa Melles väska!

Godmorgon finisar!

Har just försökt vaknat till liv med hjälp utav en lång skön dusch, vete sjutton om det hjälpte, men ska vara hos BM om mindre än en timme så det är inte så mycket att välja på.
På eftermiddagen har vi lekdejt med några vänner, ska bli skoj, hade tänkt hinna med lite shopping innan... bl.a. en skötbädd och lite smått o gott!
Ska pussa sönder Melvin idag också för imorgon åker han till sin mormor och morfar och vi åker inte efter förrän på lördag/söndag, tomt blir det men ska försöka ladda med massa energi, hinna med lite fix och dessutom jobbar jag ju en dag så tiden kommer nog springa iväg.

Inte för att jag kan skryta med att ha vackra välvårdade fötter innan, men nu är det inte kul, fulla med vatten och det lär ju inte bli bättre. Känns som huden inte räcker till, det stramar och kryper i fötterna... vidrigt!


Campadre + RBS Jewlery

Campadre kör just nu kampanj på Laila Bagges urläckra Rock By Sweden döskalle-smycken. Me like! Är lite sugen på att klicka hem ett par örhängen till samlingen...

Dessa snyggingar finns i min lilla samling redan och jag kan verkligen rekommendera de, pricken över i:t till partyoutfiten :-)


Stora Holmen

När finaste tjejerna var här på besök gick vi till Stora Holmen en utav dagarna. Det är en ö med en massa aktiviteter och skojigheter för barn. Melvins favorit är trampbilarna och i år har han verkligen fått in snitsen med hur han ska köra racerfooort!
Tur att vi bara har 5 minuters gångväg hit!

I full fart på varsin bil

 

Grisarna höll sig på avstånd

 

Mami och Melle på Lilleputtåget


Vecka 37

Barnet vecka 37: Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det. Vikt 3 kg.

Mamma vecka 37: Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

Källa

 

Egna tankar: Börjar samla på mig vatten i händer och fötter vilket är helt nytt för mig, det gjorde jag aldrig med Melvin. Det liksom kryper som myror som om de somnat. Känner mig stor men alla som kommenterar magen tycker jag är så liten, har lagt på mig ca 12 kg nu. Känns skönt att vi köpt skötbord oxå, hoppas bara det dyker upp på Posten snart! Nu är det lite mysiga småsaker kvar att fixa bara, men jag börjar känna mig stressad över allt jag skulle hinna med här hemma innan.... rensa, städa, gå igenom förrådet, putsa alla fönster, klippa mig...! Han kan ju faktiskt komma närsomhelst nu, och namn har vi fortfarande inget!

 

Japp sängen är lika obäddad som den brukar vara. Kom med lite mage på bild iallafall, även om den faktiskt inte är såå liten som den ser ut här :-)


Gaaah!

Någon mer som har problem med blogg.se och Mozilla? Har försökt blogga hela helgen, men kommer inte ens in på sidan (däremot på alla bloggar). Provade nu från Explorer och då kommer jag ju in... surt!
Å nu hinner jag inte få iväg några inlägg ändå, sitter och färgar ögonbryn och fransar och ska åka och hämta Melleboy om en halvtimme.


Önskning!

Just nu önskar jag mig fina halsband från ICON. Ska bara spara lite slantar först och lyckas bestämma mig för vilket som är finast!


Orkeslös!

Har blivit helt tömd på energi känns det som. Är så trött hela tiden, orkar inte ta tag i någonting här hemma.
Har mellan söndag-onsdag haft finaste tjejerna här på besök, supermysigt har vi haft och tiden går alldeles för fort jämt, men vi hann bl.a. med en massa bus med kidsen, shopping och en hel del kvalitetstid på kvällarna!
Melvin åkte till sin pappa idag och imorgon är det dags för jobb mellan 05.30-16 för min del, kommer somna gott på soffan imorgon eftermiddag, hihi!

Brio Changing Table!

Klickade hem ett skötbord idag, hoppas på snabb och smärtfri leverans så kan vi bocka av det från listan också. Nu är det mest småpyssel kvar att fixa, skönt!
Skötbordet är egentligen något för stort där det är tänkt att stå men jag hoppas det inte kommer se alltför galet ut, vi har inte hittat något bättre heller för den delen så det måste bli bra!


Sommarfint från Polarn o Pyret

Hamnade på Polarn o Pyret igår och det hade trillat in lite fina sommarnyheter bland de klassiska ränderna till de lite mindre barnen, såhär fin får lillebror gärna vara i sommar!

Gammalt och nytt från PO.P


Shoppingtips!

KL Kids kör 25% på hela sortimentet, de säljer bl.a. MOLO, GANT & DIESEL - finns massor med fint att fynda här! Ange rabattkod: vår2011

GUPPI har 30% rabatt på hela sortimentet förutom NOVA STAR. Superbra service och snabba leveranser!

Zillstar har 50% på utvalt MOLO.

Funkybaby har förutom redan nedsatta priser ytterligare 15% på hela sortimentet, och dessutom fri frakt. Ange rabattkod: sommarlov


Shoppa lugnt!

Jordens undergång!

Undra om det inte hade varit lika bra om den där gubbstrutten hade haft rätt?
Men nu ska jag kasta iväg min huvudvärk och mina tankar och försöka vara en glad mamma för Melvins skull. Blä för skitdagar och för saker som sätter djupare spår än vad det kanske var tänkt!

High Chaparral!

Nu åker jag o J 40 mil mot lite äventyr på High Chaparral. Inte privat utan det är i jobb, vi blir borta tills på fredag så ta hand om er så länge!


Ballong med lååång ärm!

Vecka 36

Barnet vecka 36: Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar. Vikt 2 800 gram.

Mamma vecka 36: Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Källa

 

Egna tankar: Börjar bli flåsig och svettig för ingenting. Vill mer än vad jag orkar. Vaknar inte så mycket på nätterna, men när jag vaknar måste jag direkt springa på toaletten, och är lite stel i kroppen.
Lillebror ligger med huvudet nedåt och det får vi hoppas han fortsätter med, dock ilar det på rätt så bra i de nedre regionerna när han rör sig!

Magen växer, å huvudfotingen med den!


BM besök vecka 36!

Idag var det dags för besök hos barnmorskan igen. Allt såg bra ut och magen hade växt lite till, puuh, börjar bli svårt att andas ordentligt nu... alla värden såg bra ut, sockret var lite högt, men ingen fara.
Lillebror har lagt sig tillrätta men är inte fixerad. Hon skrev ut min journal idag, lite kul att läsa och jämföra med Melvins!

Vill ha!!

Brandos har fått in de superfina kilklackarna från Francesco Morichetti, söta som socker. De slarvade ju bort min förra beställning på ett par flipflops från TH, så då fick jag ett presentkort jag ännu ej utnyttjat... klicka hem?


Mmm mumsigt Marabou!

Vi köpte med oss Marabous Sensation nyheter hem igår och de var riktigt smaskiga kan jag lova. Speciellt Strawberry Cheesecake, min favorit innan var den med Yoghurt & Hallon, men tror jag håller mig till den nya nu!

Sååå goda!


Myskväll!

Igår efter jobbet så passade vi på att bara göra ingenting och mysa i soffan hela kvällen, är ju inte alltför ofta som vi har en ledig kväll tillsammans och dessutom utan barn. Blev en god entrecote med sallad till middag, sen var tanken att vi skulle titta på schlagern, men vi somnade ifrån båda två efter en stund.
Vi missade hela röstningen och J sa till mig imorse, att eftersom jag somnade så visste jag ju inte vem som vann, så då frågade jag om han visste och fick till svar -"Azerbadjan" (stavning?), men sen flinade han så jag förstod att han bara hittade på... 2 minuter senare sätter vi på Nyhetsmorgon där de precis börjat prata och säger att det var jättekul att Saade kom så högt upp och att vinnaren var Azerbadjan... vi tittade storögt på varandra just i det ögonblicket kan jag meddela, J hittade ju bara på, men så blev det helt rätt. Sånt där är lite skumt tycker jag!
Idag blev det hockey för hela slanten på vår TV, men jag pallade bara 1½ period :-) Egentligen så skulle lillhjärtat ha hämtats idag men det blir inte förrän på fredag då vi ska bort med jobbet nu i veckan, känns lite tomt <3

Magen chillar framför schlagern på TV:n och J vräker i sig choklad, hihi!


Vecka 35

Något försenad, men ändå!

Barnet vecka 35: Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme. Vikt 2 600 gram.

 

Mamma vecka 35: Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen.

Källa

 

Egna tankar: Det här var verkligen en vecka som svischade förbi igen utan att jag hann känna efter så mycket, vi var ju borta i några dagar å då går det undan. Lillebror hickar mycket, säkert 5-6 gånger om dagen som håller i sig i några minuter, det syns även tydligt utanpå magen. När det rör sig så är det alltid en arm eller fot som sticker ut långt upp på höger sida av magen, en rumpa som trycker upp magen till vänster om naveln och något som brukar dra i nederkant av magen. Det börjar kännas overkligt att vi ska ha en bebis hemma hos oss om några veckor som bara är våran <3

Blev en tråk magbild med kläder denna gången!


Söta små saker!

Shoppade lite små söta saker hos Magasin Hemmavid när vi var uppåt landet.

 

Supergullig liten necessär och armband från I.B Laursen



Perfekt för mig som lägger smycken över hela tvättmaskinen på kvällen, nu lägger jag de här i stället, i den söta ringhållaren från Lisbeth Dahl!


Pics!

Lite bilder från hemresan kommer här, som vanligt har vi jämt fullt upp så kameran glöms för det mesta bort!

 

Suddigt men gosigt med mormor



Mormor o morfar hade köpt en radiostyrd bil i USA som provkördes



Vattenkrig med mammas kusiner



Träffade kusinen Wille och vågade hålla för första gången


Farbror blå!

Usch så trött och seg jag är idag. J har jätteproblem med rygg/ischias just nu så han har vridit på sig hela natten, och inte blir det bättre av att jag själv ligger och vrider mig och försöker hitta en skön sovställning, ingen bra kombo med andra ord... får hoppas på något fler sovtimmar inatt, ska dessutom upp och jobba imorrnbitti, klockan ringer så glatt ca 04.10!

Vi åkte i två bilar hem från jobbet idag och det absolut sista jag sa till J var att "ta det nu lugnt och kör inte som en dåre", "nääädå" fick jag till svar. Han hamnade några minuter före mig och gissa vem som blivit stoppad i poliskontrollen när jag körde förbi, visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg att det var J!
Tur att en av oss körde lagligt förbi laserpistolen idag iallafall!

Imorgon blir det tomt i huset, J åker och lämnar lillskrutt som ska vara borta en vecka, vi ska till High Chaparall med jobbet så då får han stanna några dagar extra så slipper vi åka så många gånger fram och tillbaka.

Som julafton!

Idag när vi kom hem igen från vår lilla tripp på några dagar så väntade ett stort härligt paket på oss i hallen. IdaT hade lagerutförsäljning på nätet för några veckor sen (kanske pågår fortfarande?) så det blev en massa härliga fynd, mest till lillebror för det var rätt utplockat i större storlek.

Allt detta gick på ca 1000 svenska kronor!


Lite rabatter!

Sigge o Juno kör 35% rabatt på ett helt köp kläder (dock ej NOVA STAR, Houdini eller badkläder) - ange kod: SOMMAR

Zillstar kör fraktfritt och har dessutom 50% rabatt på Småfolk - ange kod: frakt

Hemresa!

Imorgon förmiddag packar jag och Melvin in oss i bilen och åker uppåt och hälsar på en sväng hos mamma och pappa. Var nog säkert 3 månader sen vi kom iväg sist, vi bor väl för nära nu helt enkelt!
Vi stannar i några dagar så hinner vi med att fira lite födelsedagar också, och förhoppningsvis leka med lite kompisar.
Får se hur många "sträcka-på-benen" pauser jag måste göra bara, vi var och bowlade igår, å det kanske inte är att rekommendera till höggravida, får sota för det idag även om det nästan var värt alla strikar jag fick till, hihi!

Trevlig helg!

Nougat-rutor!

I förrgår blev jag så gottesugen så jag bestämde mig för att slänga ihop något så enkelt och farligt gott som nougatrutor, MUMS!
Synd att de inte är nyttiga någonstans...


BabyBjörn retro collection!

Babybjörn firar 50 år och lanserar nu en kollektion med babysitters och bärselar i häftiga retrotyg, tycker de var riktigt fina! Finns bl.a. att klicka hem härifrån!


Valborg!

Måste få i mig lite lunch innan jag börjar tror jag, blev så hungrig när jag kollade igenom bilderna från Valborg när vi var ner till grannarna och grillade och åt en massa gott, MUMS!


Utvecklingssamtal!

Var på utvecklingssamtal för Melvin idag, gick bara bra, vi pratade lite om hur det kommer bli i höst när alla hans lekkamrater börjar förskoleklass, får hoppas han börjar leka lite mer med de som är lite yngre. Oftast tyr han sig till de lite äldre barnen tydligen. I höst kommer han att gå bara 15 tim/vecka så det ordnar sig nog.

Och igår var jag hos BM, och det gick bara bra det också, upplever dock att det inte alls är samma koll som det var när jag var gravid med Melvin. Då togs alla prover vid alla besök, nu är det mer uppdelat så igår tog de t.ex. inget järnvärde eftersom de gjorde det förra gången, men däremot ett glukos (heter det så?) för det gjorde de inte förra gången osv. 

Nu är det bokföring på hög nivå, har lovat J att bli färdig med april månad!

Möbler på plats!

Mitt i ninjaleken igår med Melvin så lyckades jag knäppa två kort, dels på nya soffan och dels på sänggaveln, hann tyvärr inte piffa och fixa och ta särskilt fina kort utan ni får hålla tillgodo med de här så länge!

Nya soffan, blev en svart hörn, som är vänd åt "rätt" håll, den förra åt upp så mycket av rummets golvyta!

 

O här blev det en ganska så klassisk vit sänggavel, men känns mycket mera färdigt när den kom på plats (den gamla som jag gjort själv av tyg och frigolitskivor började släppa från väggen, så vi satsade på en riktig rejäl istället. Nya tapeter har det kommit upp också sen den här bilden togs!


Dagens shoppingtips!

MOLO fleece till halva priset hos zillstar! Här blev det ett klick, hoppas den finns kvar i lager.


Vecka 34

Barnet vecka 34: Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas. Vikt 2 350 gram.

 

Mamma vecka 34: Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess. Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Källa

 

Egna tankar: Denna vecka har varit fylld med sammandragningar och häromkvällen fick jag, vad jag tror, mina första förvärkar, fick 4 hugg i nedre delen av magen med ganska kort tid mellan när vi skulle sova, de höll i sig kanske 5-10 sekunder vardera, men gjorde tillräckligt ont för att jag skulle bli påmind om vad som väntar! Magen känns tung och jag känner mig klumpig och pustig, och kanske lite gnällig emellanåt ;-)
Hittade lite kläder från Melvin i storlek 50 & 56, så pluttigt, men de kändes mest som Melvins ändå så blir nog mest i större storlekar jag kommer använda samma lika till lillebror!
Vi pratar lite namn men kommer ingenvart, får se vad som känns bäst när han är här!
Magbild för vecka 33 hanns aldrig med, men detta inlägg SKA uppdateras med en lite senare.

Mys i soffan, vecka 34