Vecka 35

Något försenad, men ändå!

Barnet vecka 35: Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme. Vikt 2 600 gram.

 

Mamma vecka 35: Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen.

Källa

 

Egna tankar: Det här var verkligen en vecka som svischade förbi igen utan att jag hann känna efter så mycket, vi var ju borta i några dagar å då går det undan. Lillebror hickar mycket, säkert 5-6 gånger om dagen som håller i sig i några minuter, det syns även tydligt utanpå magen. När det rör sig så är det alltid en arm eller fot som sticker ut långt upp på höger sida av magen, en rumpa som trycker upp magen till vänster om naveln och något som brukar dra i nederkant av magen. Det börjar kännas overkligt att vi ska ha en bebis hemma hos oss om några veckor som bara är våran <3

Blev en tråk magbild med kläder denna gången!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback